Verdiepende module Bedrijfsvoering en Organisatiekunde – SSR

Verdiepende module Bedrijfsvoering en Organisatiekunde

Leiderschapsacademie ZM | leidinggevenden | Inrichten en verrichten van de organisatie en bedrijfsvoering

  • 7
    dagdelen
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: ALMZTVBO

SSR heeft in nauwe samenwerking met Nyenrode de verdiepende module Bedrijfsvoering en Organisatiekunde ontwikkeld: een indringend driedaags programma waarbij docenten van Nyenrode verschillende essentiële invalshoeken bieden op de thema’s kwaliteit, bedrijfsvoering en organisatiekunde. Deze thema’s worden op actieve wijze betrokken bij de eigen praktijk en organisatie, om nieuwe inzichten op te doen in het kader van organisatie ontwikkeling.

Doel

Een indringend en verdiepend programma voor ervaren teamvoorzitters en teamleiders gebaseerd op input en thema’s vanuit de rechtspraak. De functie van teamvoorzitter/leider zit in een sandwichpositie: tussen de bestuurlijke top en de operationele uitvoering van het primaire proces. Juist op dit niveau gaat het om de praktische vervlechting van inhoudelijke kwaliteit en bedrijfsmatige uitvoering. De top verwacht de operationalisering van strategische doelstellingen, bestuurlijk-financiële uitgangspunten en meerjarenplannen naar de operationele werkvloer. Omgekeerd verwacht de ‘werkvloer’ dat knelpunten in het dagelijkse werken met impact worden besproken met het topkader. Verder wordt dit organisatieniveau met regelmaat gevraagd mee te denken over de toekomst.
Met behulp van actuele thema’s en verschillende (gast)sprekers dagen we je uit om eigen dilemma’s en casuïstiek in te brengen en deze vanuit het rechtspraak brede perspectief te bekijken. Door middel van externe perspectieven zoals de zorg, verbreden we samen met jou de mogelijkheden en interventies die er mogelijk zijn binnen de rechtspraak, je eigen rechtbank en je eigen team.

Doelgroep

Teamvoorzitters, (zeer) ervaren leidinggevenden en afdelingsvoorzitters die in de complexe organisatievraagstukken waarmee zij te maken hebben baat hebben bij een gedegen inhoudelijke organisatiekundige/bedrijfskundige opleiding. Je hebt concrete casuïstiek waarbij je in de positie bent om de verkregen nieuwe inzichten toe te passen.

Inhoud

– Hoe kunnen bedrijfsvoeringsfuncties goed verbonden worden met kwaliteit van de rechtspraak? Niet alleen op het niveau van (strategisch) denken, maar vooral in de dagelijkse gang van zaken;
– Hoe kan ik de fase van ontwikkeling van mijn eigen organisatie ‘diagnosticeren’ (waar sta ik nu?)? Welke interventies zijn er mogelijk (hoe veroorzaak ik beweging)?
– Hoe beïnvloed ik het werkklimaat (cultuur) van het eigen team? Hoe zorg ik dat in het licht van de verbinding tussen kwaliteit van de rechtspraak en bedrijfsvoering de juiste dingen gebeuren?
– Wat vraagt dit van persoonlijk leiderschap?

Bijzonderheden

Tussen dag 1 en 2 is overnachting inbegrepen op locatie Nyenrode.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

  • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.