Week van de Opleiding – SSR

Week van de Opleiding

 • 9
  dagdelen
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR

De Week van de Opleiding is de naam van een meerdaags evenement waarin de Dag van de Opleider en de kwaliteitsmiddag van de Landelijke Beoordelingscommissie Rio’s samengevoegd zijn. Vier dagen met verschillende digitale workshops, afgesloten met een groots opgezet programma op locatie. Je kiest zelf voor een selectie van activiteiten die het beste aansluiten bij jouw leerbehoeften en interesses.

De Week van de Opleiding heeft de missie om opleidersen andere betrokkenen bij de Rio-opleiding praktische handvatten te geven voor het opleiden van rio’s in het vak én de verbinding te stimuleren tussen de diverse betrokkenen bij de rio-opleiding.. Daarnaast is er aandacht voor de wetenschappelijke kijk op het opleiden. Wat is effectieve feedback in een opleidingssituatie? En wat zijn belangrijke voorwaarden? Welke handvatten zijn er te geven in het opleiden van rio’s in de diverse taakgebieden van het vak zoals schrijven en zitting houden?

Let op: deelname aan de Week van de Opleiding is niet verplicht voor het onderhouden van jouw certificering. Dit kun je ook op andere manieren doen, neem hierover contact op met uw GOC.

Doel

 • Het verdiepen en verbreden van (wetenschappelijke) kennis en praktische vaardigheden voor jouw rol als praktijkopleider of beoordelaar;
 • Het leggen van contact en uitwisselen van ervaringen met collega-opleiders;
 • Het opdoen van inspiratie en ideeën over kwaliteitsverbeteringen van de Rio-opleiding.

Doelgroep

Primair praktijkopleiders van de Rio-opleiding en beoordelingscommissieleden maar ook andere geïnteresseerden en betrokkenen bij de Rio-opleiding zijn van harte welkom.

Inhoud

De Week van de Opleiding vindt plaats van 15 tot en met 18 november:

15 november:
09:30-11:00: digitale workshop Samen in beweging – Harold Bekkering
13:00-14:30: digitale workshop Waarom apen vlooien – Patrick van Veen

16 november:
09:30-11:00: digitale workshop Formuliereninvullen -Mariejanne Waals
13:00-14:30: digitale workshop Differentiëren – Mathieu Weggeman

17 november:
09:30-11:00: digitale workshop Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt – Joke Halk

18 november:
09:30-17:00: activiteiten op locatie, waaronder:

 • Denktank Beter benutten opleidingscapaciteit
 • Workshop Humor en opleiden – Sibe Doosje
 • Workshop Oordelen met vooroordelen – Sinan Çankaya
 • Workshop Ontwikkelingen in de Rio-opleiding – Vertegenwoordigers in de Rio-opleiding
 • Activiteit Het generatietheater

NB. afhankelijk van de ontwikkelingen van maatregelen van de rijksoverheid en adviezen van het RIVM kan het programma op 18 november digitaal worden aangeboden.

Voorkennis

Je hebt het basis leertraject praktijkopleider afgerond en u heeft ervaring als praktijkopleider of je hebt een uitnodiging ontvangen tot deelname.

Bijzonderheden

Door deelname aan de Week van de Opleiding werk je aan het verlengen van uw certificering als praktijkopleider. Ten behoeve van jouw certificering volg je tenminste drie (digitale) activiteiten.

Inschrijving voor de Week van de Opleiding kan via jouw opleidingscoördinator. Na inschrijving voor deze activiteit krijg je toegang tot een digitale cursusomgeving op MIJN SSR. Via het tabblad ‘inschrijving’ op MIJN SSR kun je je inschrijven voor de afzonderlijke activiteiten.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.