Juridisch Engels binnen strafrecht HBO-WO – online – SSR

Juridisch Engels binnen strafrecht HBO-WO – online

Voer een professioneel gesprek binnen de juridische context van het strafrecht

 • 4
  dagdelen

Engels is een steeds meer voorkomende taal en dat merkt u. De Engelse taal binnen uw vakgebied is ook belangrijk in uw werk. Juridisch Engels kent zijn specifieke uitdagingen. Een cursus juridisch Engels legt de basis voor een gerechtvaardigd zelfvertrouwen! Als jurist wilt u over de vaardigheden beschikken om genuanceerd en accuraat te kunnen communiceren binnen een wereld waar het geschreven en gesproken woord zo letterlijk en nauw genomen wordt.

Het belang van een goede schrijfwijze van juridische teksten is groot. Daarom besteden wij in onze trainingen veel aandacht aan passende terminologie, zinsbouw, woordkeuze en een heldere en overtuigende manier van formuleren. Deze cursus is specifiek gericht op het opfrissen en vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen de juridische context.

NB: Het gaat hierbij om een digitale cursus. Deze verloopt via MS Teams, waarbij u als Rechtspraak medewerker middels webbrowser Microsoft Edge aan de cursus mee kan doen. Bent u een OM medewerker? Dan zult u een privé device nodig hebben.

Doel

Na afloop van de training spreekt u met meer zelfvertrouwen vakinhoudelijk, juridisch Engels. Uw vakinhoudelijke woordenschat is uitgebreid. U spreekt professioneel Engels binnen een juridische context met cliënten en met andere betrokkenen uit het strafrecht.

Wanneer u werkzaam bent binnen andere rechtsgebieden dan het strafrecht, dan raden we u aan om u de cursus Juridisch Engels HBO-WO voor ZM te volgen.

Doelgroep

De cursus is bij uitstek geschikt voor strafrechters en secretarissen alsmede voor officieren van justitie en parketsecretarissen. De focus staat op het juiste gebruik van het Engels binnen het strafrecht.

Inhoud

De cursus is specifiek gericht op het vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen de juridische context van het strafrecht. De trainers hebben niet alleen kennis van de verschillende rechtsgebieden, ook zijn ze op de hoogte van de specifieke taalvaardigheden die vereist zijn binnen deze rechtsgebieden en integreren zij deze vervolgens in een trainingsprogramma. Hierbij wordt altijd gekeken naar de individuele behoefte van een cursist. De training is een maatwerktraining, waarin uw specifieke wensen en behoeften op het gebied van de taal centraal staan.

Spreekvaardigheid:

 • adviseren en aanbevelen
 • onderhandelen
 • het vergroten van de juridische woordenschat

Schrijfvaardigheid:

 • opbouwen van specifieke grammaticale kennis
 • schriftelijke en academische vormen van juridisch Engels – effectief leren schrijven en opstellen van juridische documenten en mails, bedrijfsdocumenten en interne stukken
 • schrijven van brieven in de praktijk
 • vergroten van de juridische woordenschat
 • vast idiomatische verbindingen

Voorkennis

Voor deze cursus heeft u een behoorlijke kennis van het Engels op HBO/WO niveau. Het is belangrijk dat u kunt putten uit concrete praktijksituaties.

Als voorbereiding op de training vult u een intakeformulier in, uiteraard gericht op het vakinhoudelijke, juridische Engels. Zo zijn persoonlijke wensen en doelstellingen vooraf bekend bij de trainer. Tevens verzoeken wij om zo veel mogelijk materiaal van de werkplek in te brengen. Dit heeft als doel om de cursus optimaal op uw specifieke situatie en rechtsgebied te kunnen richten. Indien nodig zal de trainer telefonisch contact opnemen om het programma verder af te stemmen. Deze werkwijze garandeert een cursus die aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers en die vakinhoudelijk aansluit.

Bijzonderheden

 • De training bestaat uit vier dagdelen (vier ochtenden of vier middagen).
 • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Wilt u liever de fysieke training volgen? Klik dan op Juridisch Engels binnen strafrecht HBO/WO.

Deze cursus kan ook aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Marieke Boerkamp, cursusmanager Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling: m.boerkamp@ssr.nl

Docent

 • mevrouw Katrin Ivarsson

  Docent — ExplainiT

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.