Experttraining proactieve dreigingsinschatting – SSR

Experttraining proactieve dreigingsinschatting

Effectief leren leidinggeven aan een proactieve beveiligingsorganisatie

 • 18
  dagdelen
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: APZOPDRE
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR

Deze experttraining is ingericht ter uitbreiding van de kennis en vaardigheden van de lokale beveiligingscoördinator (BVC) voor het effectief leiding geven aan de proactieve beveiligingsorganisatie.

Doel

De experttraining stelt deelnemers in staat de proactieve beveiligingsorganisatie te managen, zowel in de operatie, op het vlak van kwaliteitscontrole als qua beleid.

Doelgroep

De experttraining is gericht op de arrondissementale BVC (beveiligingscoördinator) met de verantwoordelijkheid voor de proactieve beveiligingsorganisatie. Deelnemers dienen de basis- en gevorderdentraining te hebben afgerond.

Inhoud

De experttraining bestaat uit drie onderdelen. Er wordt deelgenomen aan een internationaal seminar in Israël, waarbij een diversiteit aan locaties en beveiligde omgevingen wordt bezocht. Deelnemers krijgen de gelegenheid om achter de schermen te kijken bij enkele hoog-risico omgevingen en te spreken met de verantwoordelijken. Daarnaast doet men inzicht en kennis op van het ontstaan en de noodzaak van proactieve beveiligingsmethodieken als enige maatregel tegen asymmetrische tegenstanders.

Daarnaast worden werkbezoeken aan Nederlandse (of indien relevant internationale) cliënten van het trainingsbureau gebracht waarbij de nadruk ligt op de achtergrond van aanpassingen, de uitdagingen en oplossingen bij de implementatie van Proactieve Dreigingsinschatting. Tenslotte zal er een schriftelijke praktijkopdracht worden uitgevoerd (in overleg met een leidinggevende) waarin de toepassing van Proactieve Dreigingsinschatting naar voren komt. Deze opdracht wordt begeleid door consultants van het trainingsbureau. Deelnemers ontvangen het Master Security Officer (MSO) certificaat na het met goed gevolg voltooien van de training.

Korte beschrijving van de werkvormen:

 • theoretische presentaties
 • kennisuitwisseling met beveiligingsexperts afkomstig uit andere landen, werkvelden en met andere cultureel-maatschappelijke gevoeligheden
 • schriftelijke praktijkopdracht

Voorkennis

Deelnemers dienen de basis- en gevorderdentraining te hebben afgerond.

Bijzonderheden

 • Duur van de training: 7 dagen aangesloten programma in Israël en 2 losse dagen werkbezoek aan relevante organisaties die werken met de methodiek van Proactieve Dreigingsinschatting. Tevens is er tijd benodigd voor het afronden van de schriftelijke praktijkopdracht (afhankelijk van diverse factoren).
 • Voor individuele prijzen en groepsprijs kunt u het beste de cursusmanager contacteren.

Het trainingsbureau adviseert de experttraining te borgen door middel van reflectie- en ondersteuningsgesprekken van hun eigen consultant (1 dagdeel per kwartaal). Dit kan eventueel worden aangevuld met losse modules door één van de internationale specialisten, naar aanleiding van specifieke vraagstukken die in de praktijk naar voren komen, deze kunnen in de vorm van terugkomdagen worden ingevuld.

Op maat maken en inkopen

Voor meer informatie over het op maat maken van deze incompany-training en het inkopen ervan, kunt u contact opnemen met Antonella Klinkhamer, cursusmanager Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling: a.klinkhamer@ssr.nl.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.