Gevorderdentraining proactieve dreigingsinschatting – SSR

Gevorderdentraining proactieve dreigingsinschatting

Verdieping van de methodiek gericht op coaching en het ontwerpen van procedures

  • 8
    dagdelen
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: APZOPDRG
  • Niveau: Verdieping
  • Aangeboden door: SSR

Voor een goede en efficiënt opererende beveiligingsorganisatie is het van het belang om de verwachtingen, bevoegdheden en missie helder te hebben bij medewerkers op alle niveaus. De gevorderdentraining is erop gericht de collega’s met een afgeronde basistraining te ondersteunen in de dagelijkse toepassing van Proactieve Dreigingsinschatting.

Doel

Deelnemers zijn na afloop van deze training in staat zijn om dreigingsgerichte SOPs op te stellen, collega’s te coachen en Red Teaming ter ondersteuning van de kwaliteitscontrole en ter motivatie van de collega’s in te zetten.

Doelgroep

Meewerkend voormannen, coördinatoren en leidinggevenden binnen een team beveiliging, publieke dienstverlening of CIB.

Inhoud

De gevorderdentraining omvat een volledig programma waarin wordt ingegaan op het ontwikkelen van dreigingsgerichte standaardprocedures voor verschillende posities, uitgaand van relevante werkwijzen van de tegenstander. Daarnaast wordt er specifiek aandacht gegeven aan de toepassing van Security Questioning op een gevorderd niveau en het coachen van medewerkers die de basistraining hebben gevolgd. In deze training zullen veel praktijk- en oefenmomenten worden ingebouwd, zowel binnen als buiten de trainingsruimte. De praktijkmomenten worden afgewisseld met het (leren) schrijven van standaardprocedures, die aansluiten bij de missie van de beveiligingsorganisatie.

Korte beschrijving van de werkvormen:

  • theoretische presentaties, oefeningen en opdrachten in de trainingsruimte
  • oefeningen in het veld

Deelnemers nemen afwisselend de rol aan van de beveiligingsmedewerker, de coach van deze medewerker en de tegenstander. De trainingsopbouw is waar nodig aan te passen aan de specifieke leerbehoeftes van de deelnemers.

Voorkennis

Voor deelname dient de basistraining te zijn afgerond.

Bijzonderheden

  • Deze training betreft een (incompany) groepstraining. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 8.
  • Voor individuele prijs en groepsprijzen kunt u het beste de cursusmanager contacteren.

Op maat maken en inkopen

Voor meer informatie over het op maat maken van deze incompany-training en het inkopen ervan, kunt u contact opnemen met Antonella Klinkhamer, cursusmanager Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling: a.klinkhamer@ssr.nl.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.