Effectief lezen van een beeldscherm – online – SSR
Cursussen / Digitale vaardigheden / Overige / Persoonlijke ontwikkeling / Communicatie en media / Persoonlijke effectiviteit / Effectief lezen van een beeldscherm - online

Effectief lezen van een beeldscherm – online

Leer in deze online training gemakkelijker informatie op te nemen van een beeldscherm en voorkom en verminder oogklachten

Lezen vanaf een beeldscherm is anders dan vanaf papier. Je gebruikt ogen en hersenen op een andere manier. In deze training leer je vaardigheden aan om het lezen van een beeldscherm net zo gemakkelijk te maken als van papier.

Tijdens deze training leer je in drie weken vaardigheden aan om meer informatie van een beeldscherm op te nemen in minder tijd. Je gaat gemiddeld 1,5 tot 2,5 maal sneller lezen met behoud van tekstbegrip. Het lezen vanaf een beeldscherm zal minder vermoeiend worden en de concentratie wordt verbeterd. Op basis van een aantal technieken merk je direct resultaat.

Deze online training volg je waar en wanneer je wilt. Vanaf de datum waarop je je inschrijft, heb je drie weken lang toegang tot het online platform en de tijdsindeling van de training ligt geheel in jouw handen. Onderaan deze pagina kies je een startdatum. De docent past zich aan jouw schema aan in deze drie weken!

Doel

  • Sneller lezen vanaf een beeldscherm
  • Makkelijker teksten onthouden
  • Verminderen en voorkomen van oogklachten

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

Tijdens de training word je begeleid door een ervaren docent (web coach) en je bent vrij om de oefeningen te maken wanneer dat voor jou het beste uitkomt, zonder druk van werk of mede cursisten.

Opzet

De uitleg van de theorie bestaat uit korte teksten, video’s en animatiefilmpjes. De docent geeft feedback en aanwijzingen hoe je de volgende oefeningen hebt beste kunt maken. Via een speciale chatfunctie kan je alles met de docent bespreken. Op de startdatum is er online moment via teams, de exacte tijd en link krijg je na inschrijving, uiterlijk 1 week voor de startdatum.
Je krijgt persoonlijke aandacht van de docent die jouw resultaten op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur bekijkt. Soms zal de docent extra uitleg geven en vragen om een oefening opnieuw te doen zodat je de vaardigheden gemakkelijker onder de knie krijgt.

De training bestaat uit 10 -12 lesuren; 10 hoofdstukken van ongeveer 1 uur, naar eigen inzicht in te delen over 3 weken.

Het wordt aangeraden om deze uren te verdelen over de drie weken die de training duurt zodat de docent de kans krijgt gericht feedback te geven tussen de hoofdstukken, welke meegenomen kunnen worden bij het maken van het volgende hoofdstuk. Je plant binnen deze drie weken zelf de uren in jouw agenda wanneer je de hoofdstukken maakt (uiteraard mag je in het weekend ook aan de slag, maar dan kan de feedback van de docent wellicht wat langer op zich laten wachten). Het is je eigen verantwoordelijkheid om de training op een moment te plannen waarop het past in jouw agenda, dit vraagt discipline. De docent kan je daar waar nodig bij helpen.

Na afloop van de training ontvang je nog 30 dagen e-coaching. Hierin word je gevraagd in hoeverre het lukt om het geleerde toe te passen in de praktijk en krijg je tips en tricks. Tijdens deze 30 dagen hoef je geen opdrachten te maken.

Daarnaast ontvang je na 2, 4, 8 en 12 weken een inlogcode voor een online herhalingssessie om alle vaardigheden nogmaals oefenen. Ook leer je handigheidjes om ogen sneller tot rust te laten komen.

Door sneller te lezen, meer tekstbegrip te ontwikkelen en de concentratie te verhogen, leer je nieuwe leesvaardigheden en bespaar je tijd! Tijd over dus voor andere bezigheden.

Bijzonderheden

  • Je volgt deze online module via toegang tot een platform op je eigen (werk)laptop
  • Je start deze training met een kort online moment met de trainer, het exacte tijdstip hiervan volgt na inschrijving, uiterlijk 1 week voor de startdatum
  • Je krijgt drie weken lang toegang tot het online platform en daarnaast nog 30 dagen e-coaching
  • De tijdsindeling binnen de drie weken is vrij in te plannen
  • Deze training vraagt om eigen verantwoordelijkheid en discipline

Voor vragen over de training neem je contact op met SSR.team.BVO.CM@ssr.nl.

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 145,00 voor leden OM: € 200,00