Effectief lezen van een beeldscherm – Online – SSR

Effectief lezen van een beeldscherm – Online

Leer in deze online training gemakkelijker informatie op te nemen van een beeldscherm en voorkom en verminder oogklachten

 • 3
  dagdelen
 • 1
  locatie
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: do. 24-09-2020

Lezen vanaf een beeldscherm is anders dan vanaf papier. U gebruikt uw ogen en uw hersenen op een andere manier. In deze training leert u vaardigheden aan om het lezen van een beeldscherm net zo gemakkelijk te maken als van papier.

Tijdens deze training leert u in één week vaardigheden aan om meer informatie van een beeldscherm op te nemen in minder tijd. U gaat gemiddeld 1,5 tot 2,5 maal sneller lezen met behoud van tekstbegrip. Het lezen vanaf een beeldscherm zal minder vermoeiend worden en de concentratie wordt verbeterd. Op basis van een aantal technieken merkt u direct resultaat.

Deze online variant van de training volgt u waar en wanneer u dat wilt. U krijgt een week lang toegang tot het online platform en de tijdsindeling van de training ligt geheel in uw handen. Onderaan deze pagina kunt u een startdatum kiezen, maar u bent niet gebonden aan een specifiek starttijdstip. De trainer past zich aan uw schema aan!

Doel

Na de training kunt u sneller lezen vanaf een beeldscherm, kunt u gemakkelijker teksten onthouden en weet u oogklachten te voorkomen of te verminderen.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

U wordt tijdens de training begeleid door een ervaren docent (web coach) en u hebt de vrijheid om de oefeningen maken wanneer het u het beste uitkomt. Zonder de druk van werk of mede cursisten. U krijgt een week lang persoonlijke aandacht van de docent die uw resultaten op werkdagen van tussen 09.00 – 17.00 uur bekijkt.

Opzet

De uitleg van de theorie bestaat uit korte teksten, video’s en animatiefilmpjes. De docent geeft u feedback en aanwijzingen hoe u de volgende oefeningen hebt beste kunt maken. Via een speciale chatfunctie kunt u alles met de docent bespreken.

U plant binnen deze week zelf 3 dagdelen in uw agenda waarin u de opdrachten maakt – uiteraard mag u in het weekend ook aan de slag, maar dan kan de feedback van de docent wellicht wat langer op zich laten wachten.

Na afloop van de training ontvangt u 4 weken e-coaching. Na 2, 4, 8 en 12 weken ontvangt u een inlogcode voor een online herhalingssessie om alle vaardigheden nogmaals oefenen. Daarnaast leert u tips en tricks om uw ogen sneller tot rust te laten komen.

Door sneller te lezen, meer tekstbegrip te ontwikkelen en uw concentratie te verhogen, leert u nieuwe leesvaardigheden en bespaart u tijd. Die tijd kunt u mooi aan andere zaken besteden.

Bijzonderheden

 • U kunt deze e-learning module volgen via toegang tot een website op uw eigen (werk)laptop.
 • U krijgt een week lang toegang tot het online platform en daarnaast nog 4 weken e-coaching.
 • U kunt eens in de twee weken starten met de training.
 • De tijdsindeling van de training ligt geheel in uw handen.
 • Voor deze training werkt SSR samen met Pro Read.

Wilt u liever de fysieke training volgen? Klik dan op Effectief lezen van een beeldscherm 

Voor vragen over de training kunt u contact opnemen met Hilje Peters, cursusmanager Persoonlijke ontwikkeling: h.peters-davidse@ssr.nl.

Docent

 • de heer Marcel Luijendijk

  Trainer — Pro Read

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 130,00 voor leden OM: € 200,00

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.