Effectief lezen van een beeldscherm – SSR

Effectief lezen van een beeldscherm

Leer gemakkelijker informatie op te nemen van een beeldscherm

 • 2
  dagdelen
 • 1
  locatie
 • Eerste startmoment: di. 23-02-2021

Lezen vanaf een beeldscherm is anders dan vanaf papier. U gebruikt uw ogen en uw hersenen op een andere manier. In deze training leert u vaardigheden aan om het lezen van een beeldscherm net zo gemakkelijk te maken als van papier.

Doel

Na de training kunt u sneller lezen vanaf een beeldscherm, kunt u gemakkelijker teksten onthouden en weet u oogklachten te voorkomen of verminderen.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het OM.

Inhoud

Tijdens deze training leert u vaardigheden aan om meer informatie van een beeldscherm op te nemen in minder tijd. U gaat gemiddeld 1,5 tot 2,5 maal sneller lezen met behoud van begrip. Het lezen vanaf een beeldscherm zal minder vermoeiend worden en de concentratie wordt verbeterd. Op basis van een aantal technieken merkt u direct resultaat.

U ontvangt een inlogcode om na 2, 4, 8 en 12 weken online een aantal vaardigheden te blijven oefenen. Daarnaast leert u tips en tricks om uw ogen sneller tot rust te laten komen. U krijgt 4 weken e-coaching. Deelnemers die aan 1 dag training niet voldoende hebben, zullen door docenten van Pro Read online worden begeleid om de vaardigheden toe te leren passen.

Door sneller te lezen, meer tekstbegrip te ontwikkelen en uw concentratie te verhogen, leert u nieuwe leesvaardigheden en bespaart u tijd. Die tijd kunt u mooi aan andere zaken besteden.

Bijzonderheden

Wilt u liever de digitale training volgen? Klik dan op Effectief lezen van een beeldscherm – online 

Voor vragen over de training kunt u contact opnemen met Hilje Peters, cursusmanager Persoonlijke ontwikkeling: h.peters-davidse@ssr.nl.

Docenten

 • de heer Marcel Luijendijk

  Trainer — Pro Read

 • de heer Sietze Ketelaar

  trainer — Pro Read

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 175,00 voor leden OM: € 200,00

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.