Juridisch Engels HBO/WO voor ZM – online – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Algemeen / Vaardigheden / Civiel recht / Algemeen / Personen- en familierecht / Algemeen / Persoonlijke ontwikkeling / Communicatie en media / Persoonlijke effectiviteit / Juridisch Engels HBO/WO voor ZM - online

Juridisch Engels HBO/WO voor ZM – online

Voer een professioneel gesprek binnen de juridische context

Engels is een steeds meer voorkomende taal en dat merk je. De Engelse taal binnen jouw vakgebied is ook belangrijk in je werk. Juridisch Engels kent zijn specifieke uitdagingen. Een cursus Juridisch Engels legt de basis voor een gerechtvaardigd zelfvertrouwen! Als gerechtsjurist, juridisch adviseur, rechter, raadsheer of als medewerker van het Rechtspraak Service Centrum wil je over de vaardigheden beschikken om genuanceerd en accuraat te kunnen communiceren binnen een wereld waar het geschreven en gesproken woord zo letterlijk en nauw genomen wordt.

Het belang van een goede schrijfwijze van juridische teksten is groot. Daarom besteden wij in onze cursussen veel aandacht aan passende terminologie, zinsopbouw en aan woordkeuze met een heldere en overtuigende manier van formuleren. Deze cursus is specifiek gericht op het opfrissen en vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen de juridische context.

NB: Het gaat hierbij om een online cursus. Deze verloopt via MS Teams, waarbij je als Rechtspraak medewerker middels webbrowser Microsoft Edge aan de cursus mee kan doen.

Doel

Na afloop van de cursus spreek en schrijf je met meer zelfvertrouwen vakinhoudelijk, juridisch Engels. Jouw vakinhoudelijke woordenschat is uitgebreid. Je spreekt en schrijft professioneel Engels binnen een juridische context met cliënten en met personen uit andere rechtsgebieden.

Wanneer je werkzaam bent binnen strafrecht, dan raden we je aan om de cursus Juridisch Engels binnen strafrecht HBO-WO te volgen.

Doelgroep

De cursus is bij uitstek geschikt voor gerechtsjuristen, juridisch adviseurs, rechters en raadsheren maar ook voor medewerkers van het Rechtspraak Service Centrum.

Inhoud

De cursus is specifiek gericht op het vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen een juridische context.

De trainers hebben niet alleen kennis van de verschillende rechtsgebieden, ook zijn ze op de hoogte van de specifieke taalvaardigheden die vereist zijn binnen deze rechtsgebieden en integreren zij deze vervolgens in een trainingsprogramma. Hierbij wordt altijd gekeken naar jouw persoonlijke leerwensen. De cursus is dus een maatwerktraining, waarin jouw specifieke wensen en behoeften op het gebied van de taal centraal staan.

Je werkt daarbij aan de volgende competenties:

Spreekvaardigheid:

  • adviseren en aanbevelen
  • onderhandelen
  • het vergroten van de juridische woordenschat

Schrijfvaardigheid:

  • opbouwen van specifieke grammaticale kennis
  • schriftelijke en academische vormen van juridisch Engels – effectief leren schrijven en opstellen van juridische documenten en mails, bedrijfsdocumenten en interne stukken
  • schrijven van brieven in de praktijk
  • vergroten van de juridische woordenschat
  • vast idiomatische verbindingen

Voorkennis

Voor deze cursus heb je een behoorlijke kennis van het Engels op HBO/WO niveau (minimaal B2 niveau). Het is tevens belangrijk dat je kunt putten uit concrete praktijksituaties.

Als voorbereiding op de cursus vul je een intakeformulier in, uiteraard gericht op het vakinhoudelijke, juridische Engels. Zo zijn jouw persoonlijke wensen en doelstellingen vooraf bekend bij de trainer. Tevens verzoeken wij je om zo veel mogelijk materiaal van de werkplek in te brengen. Hierdoor kan de cursus optimaal aansluiten bij jouw specifieke werkcontext en het rechtsgebied waarin je werkzaam bent. Indien nodig zal de trainer telefonisch contact opnemen om het programma verder af te stemmen. Deze werkwijze garandeert een cursus die aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers en die vakinhoudelijk aansluit.

Bijzonderheden

  • De cursus bestaat uit vier dagdelen (vier ochtenden of vier middagen).
  • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Wilt u liever de cursus op locatie volgen? Klik dan op Juridisch Engels HBO/WO voor ZM.

Deze cursus kan ook aangepast worden middels maatwerk. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met B&PO@ssr.nl

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.