Snellezen (beeldscherm) en geheugentraining – online – SSR
Cursussen / Digitale vaardigheden / Overige / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke effectiviteit / Snellezen (beeldscherm) en geheugentraining - online

Snellezen (beeldscherm) en geheugentraining – online

Leer snellezen (van een beeldscherm), verbeter uw focus en onthoud langer én beter

We worden overladen met informatie. Recent onderzoek toonde aan dat de hoeveelheid informatie die we per dag moeten verwerken, gelijk staat aan 174 kranten. Hoe gaat u hier mee om? In deze cursus ontdekt u verschillende methodes die het makkelijker maken om deze grote hoeveelheid informatie te verwerken.

Deze training is de online versie van APZZSENG en wordt online via ZOOM gegeven.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.00  Introductie snellezen
11.00 – 12.00  Verschillende leesmethodes
13:00 – 14:00 Vergroten tekstbegrip
15:00 – 16:00 Geheugentechnieken

Tussen de blokken heeft u dus telkens een uur tijd om aantekeningen uit te werken of een opdracht te maken.

Doel

Het effect van de training is dat het makkelijker wordt om met de grote hoeveelheden informatie om te gaan. Hierdoor stijgt de productiviteit met ongeveer 30%, en krijgt u meer gedaan met minder inspanning.

Doelgroep

Alle medewerkers van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie die voor hun functie kennis moeten nemen van grote hoeveelheden digitale informatie.

Inhoud

Deze training bestaat uit twee dagdelen:

Snellezen van complexe documenten (inclusief lezen van beeldschermen)

In dit onderdeel ontdekt u verschillende methodes om complexe documenten sneller en nauwkeuriger op te nemen, zonder verlies van tekstbegrip. Het unieke aan deze methodes is, dat deze minder inspannend zijn dan ‘normaal’ lezen.
Een belangrijk onderdeel hierbij is het lezen van beeldschermen. In de training behandelen we verschillende methodes en software die het lezen van beeldschermen makkelijker maken.

Langer en beter onthouden

In dit onderdeel gaat u aan de slag met verschillende methodes om informatie beter en langer te onthouden. Het unieke aan deze training is, dat er verschillende methodes besproken worden, zodat u zelf kunt kiezen wat het beste bij u past. Het effect van de training is dat het makkelijker wordt om met de grote hoeveelheden informatie om te gaan. Hierdoor stijgt de productiviteit met ongeveer 30%, en krijgt u meer gedaan met minder inspanning.

Op deze training zit een resultaatgarantie, wat inhoudt dat u te allen tijde kosteloos een opfriscursus kunt volgen, indien dat gewenst is.

Korte beschrijving van de werkvormen

De training is erg afwisselend, omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende werkvormen.

Metingen:
Er worden verschillende voor- en nametingen gedaan, zodat de vooruitgang direct zichtbaar is. Ook na de training is er de mogelijkheid om te blijven meten, zodat u ook de effecten op de lange termijn kunt zien.

Theorie:
De trainer legt uit hoe onze hersenen werken en hoe ze optimaal functioneren. Door hier gebruik van te maken, wordt het makkelijk om informatie sneller op te nemen, dit langer te onthouden en om geconcentreerd te blijven.

Oefeningen:
U gaat aan de slag met de verschillende oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen en om te onderzoeken welke van de methodes het beste voor u werkt.

Voorkennis

  • Voor deze training is geen voorkennis vereist.
  • Het is wel belangrijk dat u met de vaardigheden blijft oefenen.

Bijzonderheden

  • Alle cursisten ontvangen het boek “Haal meer uit je hersenen”.
  • Voor deze training werkt SSR samen met Focus Academy.

Wilt u liever de training op locatie volgen? Klik dan op Snellezen (beeldscherm) en geheugentraining

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met SSR.team.BVO.CM@ssr.nl

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 305,00 voor leden OM: € 200,00