Typevaardigheden – SSR

Typevaardigheden

Leer snel en foutloos blind typen, waardoor u meer tijd over houdt

 • 4
  dagdelen
 • 1
  locatie
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: wo. 04-11-2020

De training Typevaardigheden draagt bij aan het ontwikkelen van algemene, digitale vaardigheden, zodat u aan de huidige en nieuwe eisen van het werk kunt (blijven) voldoen. Er zal steeds minder met papier worden gewerkt en meer digitaal. Goede digitale vaardigheden, waaronder typevaardigheid, zijn dan van essentieel belang.

Vaardig typen, met tien vingers en “blind”, biedt ons de mogelijkheid om aan anderen snel en overzichtelijk informatie te geven of te vragen. Vaardig blind typen kunt u leren. Binnen een betrekkelijk korte tijd, kunt u een grote vaardigheid in het typen verwerven. Door de wekelijkse lessen op SSR locatie en het werken met het computerprogramma thuis, wordt op een efficiënte manier het typen aangeleerd.

Doel

Na afloop van de training Typevaardigheden, kunt u razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers en houdt u veel kostbare tijd over. Het schrijven van e-mails en het uitwerken van brieven en rapporten gaat straks stukken beter én veel sneller. Ook uw houding achter het toetsenbord is verbeterd omdat u minder naar beneden hoeft te kijken. U heeft dus minder last van nek- en rugklachten.

De leerdoelen van deze training:

 • U voelt zich vertrouwd met het toetsenbord.
 • U kent en gebruikt de sneltoetsen.
 • U weet waar u antwoorden op eventuele vragen kunt vinden.
 • U helpt uw collega’s wanneer er vragen zijn (en vice versa).
 • U kent de juiste zitting en methodes die horen bij arbo-verantwoord typen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

In deze cursus leert u typen met tien vingers, met extra aandacht voor de bijzondere toetsen op een computertoetsenbord. Daarnaast wordt u gedegen voorbereid op het examen. Deze compacte cursus is zo opgebouwd dat u het typen stap voor stap leert. Na het maken van een opdracht krijgt u feedback via de innovatieve, interactieve leeromgeving. U ziet dan direct wat uw typesnelheid is en welke fouten u heeft gemaakt.

Vaak wordt gedacht dat kennis van het toetsenbord volstaat om er vlot mee te werken, maar als het toetsenbord niet op de juiste manier wordt bediend, kan dat tot gezondheidsklachten lijden. U leert om zonder naar uw vingers te kijken te typen, zodat u niet steeds uw ogen en uw hoofd hoeft te bewegen om uw vingers te controleren. Door afwisselende en interessante oefeningen over nieuwe toetsen, combinatietoetsen en het vormen van woorden en zinnen, leert u blind typen in de juiste houding. Elke oefening wordt afgesloten met een test, zodat u uw vorderingen goed in de gaten kunt houden.

Tijdens de training en tussen de trainingsdata in, zult u met eigen voorbeelden en casuïstiek aan de leerdoelen werken.

Bijzonderheden

 • De training bestaat uit vier dagdelen van drie uur (verdeeld over vier dagen), 14 uur zelfstandige studie op de werkplek (0,5 uur per dag) en 14 uur zelfstandige studie thuis (0,5 uur per dag). De training vindt plaats van 09.30 uur tot 12.30 uur.
 • Voor deze training werkt SSR samen met ExplainiT.

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Antonella Klinkhamer, cursusmanager Persoonlijke Ontwikkeling: a.klinkhamer@ssr.nl.

Docent

 • mevrouw Mary-Jose ter Heegde

  Trainer — ExplainiT

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 445,00 voor leden OM: € 200,00

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.