Typevaardigheden – Online – SSR
Cursussen / Digitale vaardigheden / Overige / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke effectiviteit / Typevaardigheden - Online

Typevaardigheden – Online

Leer snel en foutloos blind typen, waardoor je meer tijd overhoudt

De digitale training Typevaardigheden draagt bij aan het ontwikkelen van algemene, digitale vaardigheden, zodat je aan de huidige en nieuwe eisen van het werk kunt (blijven) voldoen. Zeker gezien de mate van thuiswerken tegenwoordig, zal er steeds minder met papier worden gewerkt en meer digitaal. Goede digitale vaardigheden, waaronder typevaardigheid, zijn dan van essentieel belang.

Vaardig typen, met tien vingers en “blind”, biedt ons de mogelijkheid om aan anderen snel en overzichtelijk informatie te geven of te vragen. Vaardig blind typen kun je leren. Binnen een betrekkelijk korte tijd, kun je op eigen gelegenheid een grote vaardigheid in het typen verwerven. Doordat je deze training zelf op ieder moment van de dag in kunt plannen, wordt op een efficiënte manier het typen aangeleerd.

Doel

Na afloop van de digitale training Typevaardigheden kun je razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers en daardoor houd je veel kostbare tijd over. Het schrijven van e-mails en het uitwerken van brieven en rapporten gaat straks stukken beter én veel sneller. Ook je houding achter het toetsenbord is verbeterd omdat je minder naar beneden hoeft te kijken. Je hebt daardoor minder last van nek- en rugklachten.

De leerdoelen van deze training:

  • Je voelt je vertrouwd met het toetsenbord.
  • Je kent en gebruikt de sneltoetsen.
  • Je weet waar je antwoorden op eventuele vragen kunt vinden.
  • Je helpt je collega’s wanneer er vragen zijn (en vice versa).

Doelgroep

Deze training is geschikt voor alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

In deze cursus leer je typen met tien vingers, met extra aandacht voor de bijzondere toetsen op een computertoetsenbord. Daarnaast word je gedegen voorbereid op het examen. Deze compacte cursus is zo opgebouwd dat je het typen stap voor stap leert. Na het maken van een opdracht krijg je feedback via de innovatieve, interactieve leeromgeving. Je ziet dan direct wat jouw typesnelheid is en welke fouten je hebt gemaakt.

Vaak wordt gedacht dat kennis van het toetsenbord volstaat om er vlot mee te werken, maar als het toetsenbord niet op de juiste manier wordt bediend, kan dat tot gezondheidsklachten lijden. Je leert om zonder naar uw vingers te kijken te typen, zodat je niet steeds je ogen en je hoofd hoeft te bewegen om je vingers te controleren. Door afwisselende en interessante oefeningen over nieuwe toetsen, combinatietoetsen en het vormen van woorden en zinnen, leer je blind typen in de juiste houding. Elke oefening wordt afgesloten met een test, zodat je jouw vorderingen goed in de gaten kunt houden.

Afhankelijk van jouw eigen tijd en investering zal de training ongeveer 4 dagdelen in beslag nemen. Tijdens de training en tussen de verschillende oefeningen in, zal je met eigen voorbeelden en casuïstiek aan de leerdoelen werken.

Bijzonderheden

  • Je krijgt een jaar lang toegang tot het online platform.
  • Je kunt deze week nog starten met de training.
  • De tijdsindeling van de training ligt geheel in eigen handen.
  • Omdat we werken met licenties met de geldigheidsduur van een jaar is de annuleringsregeling niet op deze cursus van toepassing.

Voor vragen over de training kun je contact opnemen met SSR.team.BVO.CM@ssr.nl.

Schrijf u in voor de online module

Om deze online module te volgen moet u zich inschrijven. Dit kan via uw opleidingscoördinator. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie