Inzicht in je eigen energiebalans – SSR

Inzicht in je eigen energiebalans

Op zoek naar evenwicht en een juiste verdeling van energie in uw werk en daarbuiten

 • 1
  dagdeel
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: APZZWZMW

We leven en werken in een bijzondere tijd. Er komt veel op ons af in deze periode, zowel op het vlak van werk als privé. Uw huis is uw thuis en uw werkplek tegelijk. U loopt van uw bureau naar de kookplaat en na het uitlaten van de hond of het helpen van uw kind moet u weer klaar zitten voor een Skype-overleg. U zit continu in een kleine omgeving met steeds aanwezige huisgenoten of juist helemaal alleen. Men noemt de situatie “Het nieuwe normaal”, maar zo voelt het niet echt.

Onder de huidige omstandigheden is het heel belangrijk dat we ons bewust zijn van energiegevers en energievreters in het werk, maar ook meer dan ooit extra bewust zijn van de energiegevers in de privé situatie.

In een anderhalf tot twee uur durende sessie worden handvatten aangereikt om een goede energiebalans te houden of weer te krijgen.

Doel

U leert te reflecteren op de eigen situatie. U gaat nadenken over zaken waar u energie van krijgt, en hoe dit zich verhoudt tot de huidige, eigen situatie en wat er nodig is om in balans te blijven. U verlaat de sessie met een concreet actieplan waarin u kleine aanpassingen opneemt op zowel werk als privé gebied. Zo kunt u aan de slag om uw energiebalans in deze bijzondere tijd weer te vinden.

Doelgroep

Alle medewerkers van de Rechtspraak.

 • als individuele medewerker, via open inschrijving
 • inschrijving als team. Maximaal 12 deelnemers per sessie

Inhoud

Soorten vragen die aan de orde kunnen komen:

 • Ik heb er veel last van dat werk en privé momenteel door elkaar lopen en daar verlies ik veel energie aan. Hoe ga ik hier mee om?
 • Het is moeilijker om goed voor mezelf te zorgen, omdat ik zelf zo worstel met de situatie. Hoe zorg ik goed voor mezelf?
 • Wat wordt er van mij verwacht?  Alles is heel veel en alles is belangrijk en dringend. Hoe ga ik hiermee om?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ikzelf met energie in het werk kan blijven staan?
 • Hoe is het mogelijk om de verschillende rollen (als medewerker, als collega, als ouder…) met elkaar te combineren?

Bijzonderheden

 • Deze training zal in online vorm plaatsvinden

Overige info
Een begeleider van ‘The learning company’ Kessels & Smit gaat met de deelnemers in gesprek aan de hand van het Kopmanwiel. Dit instrument biedt een denkkader om een goede balans te houden of dit weer te krijgen.  Aan de hand hiervan gaat u als deelnemer in gesprek met collega’s over de soorten energie die iemand in kan zetten, en wat voor mogelijkheden er zijn wanneer de energie niet meer helemaal in balans is. Samen met collega’s en de begeleiders werkt u een concreet actieplan uit.

Deze cursus kan ook in teamverband worden gegeven (incompany). Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Marieke Boerkamp, cursusmanager Persoonlijke Ontwikkeling: m.boerkamp@ssr.nl.

Docenten

 • de heer Joep Schuermans

  Adviseur bij Kessels & Smit — Kessels & Smit (België)

 • de heer Koen Deblonde

  Adviseur bij Kessels & Smit — Kessels & Smit (België)

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.