Symposium Klare Taal – SSR

Symposium Klare Taal

Rechtspreken in klare taal? Laat u inspireren door ervaringen uit de praktijk!

 • 2
  dagdelen
 • 1
  locatie
 • 6
  PE-punten
 • Eerste startmoment: do. 28-05-2020

We weten allemaal dat de rechtzoekende tegenwoordig duidelijk leesbare en begrijpelijke uitspraken verwacht. Menigeen binnen de rechtspraak probeert dan ook in Klare Taal te schrijven.

Bent u benieuwd naar de initiatieven die er momenteel lopen en de vorderingen die uw collega’s maken op dit vlak? Wilt u ideeën opdoen en ook (verder) aan de slag met Klare Taal? Schrijf u in voor deze dag! Dit rechtspraakbrede symposium biedt u bovendien een unieke kans om collega’s uit andere rechtsgebieden te ontmoeten.

Doel

Het doel van dit symposium is elkaar te inspireren en enthousiasmeren door het etaleren van lopende initiatieven. Door het uitwisselen van kennis en ervaring kunt u morgen aan de slag met tips. Hiermee stelt SSR zich ten doel de rechtspraak te helpen haar Klare Taal een impuls te geven.

Doelgroep

Het symposium is toegankelijk voor rechters, raadsheren, rio’s en juridisch medewerkers uit alle rechtsgebieden. Ook officieren van justitie van het OM kunnen zich inschrijven.

Inhoud

Tijdens dit symposium maakt u kennis met de verschillende Klare Taal-initiatieven. Tevens is er aandacht voor aanverwante onderwerpen zoals de mondelinge uitspraak, hulpmiddelen voor helder raadkameren, legal design en Klare Taal voor kinderen. Dit doen we via interactieve workshops.

U kunt rekenen op interessante sprekers en luchtige intermezzo’s. Experts als Maarten Feteris, Gerard Tangenberg en Wim Daniëls zullen een bijdrage leveren.

Het programma is in ontwikkeling.

Bijzonderheden

Het symposium vindt plaats in het Muntgebouw te Utrecht.

Uw voorkeur voor de te volgen workshops kunt u voor aanvang van het symposium kenbaar maken. U ontvangt hiervoor t.z.t. bericht van SSR.

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 380,00 voor leden OM: € 200,00

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.