Communicatiestijlen – SSR
Cursussen / Persoonlijke ontwikkeling / Communicatie en media / Persoonlijke effectiviteit / Communicatiestijlen

Communicatiestijlen

Vergroot u uw inzicht in uw communicatiestijl door een speciaal voor u samengesteld communicatiestijlprofiel

Wat is uw communicatiestijl? En hoe gemakkelijk kunt u schakelen tussen verschillende stijlen? Vergroot het inzicht in het voor u persoonlijk samengesteld communicatiestijlprofiel om uw communicatie nog effectiever te laten verlopen.

Doel

  • Het verkrijgen van inzicht in de eigen voorkeurscommunicatiestijl.
  • Het vergroten van vaardigheid in het herkennen van de voorkeurscommunicatiestijl van anderen.
  • Het vergroten van vaardigheid in het effectief communiceren met anderen.

Doelgroep

Raadsheren en rechters.

Inhoud

Thema’s die aan bod komen

Ter voorbereiding op de cursus laten de deelnemers vijf van hun werkrelaties een communicatiestijlentest over de deelnemer invullen. Tijdens de cursus krijgt de deelnemer een persoonlijke terugkoppeling op de eigen communicatiestijl. De verschillende communicatiestijlen worden behandeld en de wendbaarheid in het gebruik daarvan, zodat de effectiviteit van communicatie toe zal nemen. Er wordt stilgestaan bij het geven en ontvangen van feedback. Oefeningen zullen worden toegespitst op de praktijk.

Opzet

De cursus bestaat uit twee aparte dagen met een tussenliggende periode van ongeveer drie weken.

Tijdens de cursus staat het onderkennen van de eigen communicatiestijl en die van anderen centraal, gevolgd door inzicht in het geven en ontvangen van feedback. Ook wordt aan de hand van praktijkcasuïstiek geoefend met acteurs.

Bijzonderheden

Elke deelnemer ontvangt een persoonlijk communicatiestijlprofiel. Aan de deelnemers wordt gevraagd om voorafgaand aan de cursus vijf van hun werkrelaties een vragenlijst te laten invullen. De antwoorden worden verwerkt via een computeranalyse, die een betrouwbaar beeld oplevert van de gedragsstijl van de deelnemer en de effectiviteit daarvan in verschillende situaties. Op basis van deze gegevens krijgt de deelnemer tijdens de cursus concrete aanwijzingen om zijn communicatieve wendbaarheid te vergroten.

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met SSR.team.BVO@ssr.nl

Uitvoeringen