Belastingheffing en de vrij verkeerbepalingen van het VWEU – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Belastingrecht / Belastingheffing en de vrij verkeerbepalingen van het VWEU

Belastingheffing en de vrij verkeerbepalingen van het VWEU

Vrijheid van werknemers, dienstverlening, kapitaal en vestiging

Bij het behandelen van zaken waarin de vier vrijheden raken aan belastingheffing, wordt u vaak overvoerd met diverse arresten door enthousiaste partijen. U loopt het risico te verdwalen in de casuïstiek van de rechtspraak.

Wilt u meer structuur aanbrengen in het beoordelen en beslissen in deze zaken? Een nieuw ontwikkelde methodiek in de vorm van een stappenplan biedt u hiertoe de oplossing. Dit plan vormt een handige leidraad en geeft meer vertrouwen bij de beoordeling van de aangevoerde gronden.

De cursus wordt verzorgd door twee bevlogen docenten die goed bekend zijn met (de invloeden van) het Europees recht. Om het beslissen in zaken te vereenvoudigen, hebben zij een specifiek analysemodel ontwikkeld.

Doel

Na het volgen van deze cursus bent u in staat meer structuur aan te brengen in uw casus en uw dossier. Na afloop van de cursus:

  • kunt u doorzien wanneer het Europees recht van toepassing is;
  • weet u met welke bepalingen of vrijheden u rekening dient te houden;
  • begrijpt u welke stappen u moeten zetten om de verenigbaarheid van nationale bepalingen met de vrij verkeerbepalingen van het VWEU te kunnen beoordelen.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor rechters, raadsheren, rio’s en juridisch medewerkers uit de belastingsectoren van de rechtbanken, hoven en de Hoge Raad.

Inhoud

De cursus bestaat uit een inleiding en de behandeling van casuïstiek met het stappenplan als leidraad.

Voorkennis

Om deze cursus goed te kunnen volgen is het zinvol dat u een keer een zaak met betrekking tot de vrij verkeerbepalingen heeft gedaan.

 

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.