Tozo, actualiteiten – SSR

Tozo, actualiteiten

Een bespreking van de belangrijkste wijzigingen van de Tozo en de Trozo

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: BRZSTOZO
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR

De Tozo (Tijdelijke ondernemersregeling zelfstandig ondernemers) is een van de regelingen die de wetgever heeft gemaakt om de gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Deze regeling is gebaseerd is op de Participatiewet en wordt uitgevoerd door de gemeenten. In deze gecombineerde actualiteiten- en verdiepingscursus krijgt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de Tozo en de Trozo sinds juli 2020.

Doel

Aan de hand van een vlotte bespreking krijgt u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van de Tozo en Trozo (Tijdelijke regeling overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor rechters, raadsheren, rechters-in-opleiding, juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs.

Inhoud

Tijdens de cursus gaan de docenten in op de methodiek voor het vaststellen van het inkomen, de toerekening van kosten, de aanscherping van de regels ten opzichte van Tozo 1, de voorliggende voorzieningen, in het bijzonder de continuïteitsbijdrage van zorgverzekeraars voor zelfstandig zorgverleners, en de terugvordering.

 

Opzet

De cursus bestaat uit een dagdeel en wordt digitaal aangeboden. Inleidingen worden afgewisseld met stellingen en korte casusposities.

Docenten

 • mr. Peter van der Voorn

  Jurist Beroep

 • mr. Hans Nacinovic

  Juridisch adviseur — Legibus BV, De

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.