Actualiteitendag Verplichte zorg – SSR

Actualiteitendag Verplichte zorg

Actuele jurisprudentie rondom Wvggz en Wzd

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: CAZSVAVZ
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR

Per 1 januari 2020 zijn de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) en de Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten (Wzd) in werking getreden, ter vervanging van de Wet Bopz. Nu, meer dan een jaar later, is het tijd voor dé actualiteitendag hieromtrent. Wilt u weten waar we nu staan, welke ontwikkelingen we hebben doorgemaakt en wat de laatste jurisprudentie ons leert? Dan zien we u graag bij deze online Actualiteitendag Verplichte Zorg

Doel

Na het op een actieve wijze volgen van deze actualiteitendag, heeft u meer inzicht gekregen in zowel de ontwikkelingen als de actuele onderwerpen op het gebied van de verplichte zorg naar aanleiding van de nieuwe wetgeving. De verkregen inzichten geven u in uw dagelijks werk handvatten om zaken omtrent de verplichte zorg zorgvuldig, professioneel en effectief te behandelen, waarbij u oog heeft voor bijzonderheden en gevoeligheden die de behandeling van dergelijke zaken met zich meebrengt.

Doelgroep

Rechters en juridisch medewerkers uit de sector personen- en familierecht met ervaring op het gebied van de verplichte zorg.

Inhoud

Tijdens de Actualiteitendag Verplichte zorg nemen de docenten met u de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verplichte zorg door aan de hand van o.a. de jurisprudentie. Als gevolg van COVID-19 zal deze Actualiteitendag geheel online plaatsvinden.

Docenten

 • mr. Jeff Biesma

  Senior rechter

 • mr. Marjolein van Sprundel - Jansen

  Rechter

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.