'Financial mindmapping' voor juristen – SSR
Cursussen / Civiel recht / Insolventierecht / Ondernemings- en Financieel recht / 'Financial mindmapping' voor juristen

'Financial mindmapping' voor juristen

Financial Mindmap | Fundamentals of Finance

In één dag blijvend de kern van finance begrijpen, met behulp van visualisatie.

Doel

Na het volgen van de cursus kunt u snel en simpel de cijfers van een bedrijf doorgronden. Balans, winst- en verliesrekening en kasstromen komen aan de orde en ook de belangen van de verschillende stakeholders worden uitgebreid belicht, zoals aandeelhouders, bankiers en ongesecureerde crediteuren. Kernconcepten van corporate finance zoals het gebruik van de hefboomwerking, veelvuldig gebruikt door private equity, worden met behulp van de Financial Mindmap simpel uitgelegd. Daarnaast komt de basis van bedrijfswaardering aan de orde. Het doel van deze dag is het verhaal achter de cijfers te kunnen duiden.

Doelgroep

Rechters, rechters-commissarissen, gerechtsjuristen.

Inhoud

Dit programma is gebaseerd op de Financial Mindmap, een interactieve lesmethode waarbij finance uitgelegd wordt met bewegende beelden en kleur. Doordat gebruik gemaakt wordt van visualisatie, is het mogelijk om in een zeer kort tijdsbestek relevante finance-kennis over te dragen. Met de Financial Mindmap worden abstracte begrippen als de winst- en verliesrekening, de balans en cash flow blijvend uitgelegd. De toelichting van elk blok in de Financial Mindmap wordt ondersteund met story-telling en casuïstiek. Achter de cijfers zitten namelijk verhalen. De posities van alle verschillende stakeholders worden helder vanuit het beeld van de Financial Mindmap. Verankering van kennis vindt plaats door gedurende de dag de opgedane kennis meteen toe te passen op de cijfers van een van de meest aansprekende ondernemingen van Nederland: de Hema.

Opzet

Voorafgaande aan de cursus krijgen deelnemers toegang tot een tiental animaties waarin de werking van balans en winst- en verliesrekening met de kleuren van de Financial Mindmap wordt uitgelegd. Tijdens de bijeenkomst wordt het verband tussen balans, winst- en verliesrekening en kasstromen verhelderd, opnieuw ondersteund met bewegend beeld en kleur. Deelnemers krijgen een waaier, met hierin alle relevante onderwerpen die gedurende de dag aan de orde zijn gekomen. Met behulp van deze waaier kunnen deelnemers de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.  Deze lesdag is bijzonder interactief, toegankelijk en heeft veel ruimte voor vragen.

Bijzonderheden

Joost de Vries, docent in dit programma, is ook de bedenker van de Financial Mindmap,

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 135,00