Insolventierecht internationaal – uitw. Belgie-Nederland – SSR

Insolventierecht internationaal – uitw. Belgie-Nederland

Tweedaagse voor Nederlandse en Belgische insolventierechters

 • 4
  dagdelen
 • 12
  PE-punten
 • 12
  EU-punten
 • 7,3
  Waardering
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: CRRCININ
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: do. 10-10-2019

Het IGO en SSR organiseren samen een seminar over internationale samenwerking in insolventiezaken en diverse insolventiethema’s die zich lenen voor uitwisseling van best practices, zoals de invloed van de digitalisering op het insolventierecht en toezicht in faillissement. Dit tweedaagse seminar vindt plaats in Antwerpen.

Doel

Algemeen:
Nadere kennismaking tussen Belgische en Nederlandse magistraten; Inzicht verwerven in de verscheidene insolventieprocedures in de context van de recente ontwikkelingen in België en Nederland.

Specifiek:
Praktische kennis opdoen over enkele bijzondere, actuele onderwerpen (zie ook inhoud); Het inventariseren van mogelijke problemen/vraagstukken en de daarbij behorende praktische oplossingen, ook met betrekking tot de samenwerking tussen beide landen, aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen.

Doelgroep

Rechters-commissarissen in insolventiezaken. Gestreefd wordt naar spreiding naar rechtbank binnen de deelnemersgroep. Stafjuristen en sr. juridisch medewerkers onder voorbehoud (graag gemotiveerd verzoek richten aan SSRservicedesk@ssr.nl).

Inhoud

Dit seminar behandelt onderwerpen die in overleg met rechters uit Nederland en Vlaanderen zijn geselecteerd. Op de eerste dag staat samenwerking in internationale faillissementen centraal. Op de tweede dag worden toezicht, digitalisering, faillissementsfraude, misbruik van faillissement en overdracht van de onderneming belicht. Actuele ontwikkelingen en best practices worden aangedragen door Vlaamse en Nederlandse rechters, wetenschappers en advocaten. U wordt daarbij uitgenodigd inzichten en ervaringen te delen.

Dagvoorzitter is Eric Dirix. Sprekers van Vlaamse zijde zijn: Katleen Corsus, advocaat; Melissa Vanmeenen, wetenschapper; Ric Colman, rechter; Tom Cole, rechter; Annemie Moens, advocaat; Roel Verheyden, wetenschapper; Stan Brijs, advocaat; Arie van Hoe, advocaat; Frederik de Leo, wetenschapper. Van Nederlandse kant zijn dit: Jacqueline Frima, rechter; Gert Jan Boon, wetenschapper; Piet Neijt, rechter; Erik Boerma, rechter; Mark Bosch, rechter; Willem van Nielen, advocaat, Gerhard Gispen, advocaat en Jasper Berkenbosch, advocaat.

Opzet

Het seminar omvat twee dagen, met overnachting.

Bijzonderheden

De locatie is gelegen in het centrum van Antwerpen, dicht bij het station. U kunt zich inschrijven via uw opleidingscoördinator. Er geldt geen deelnametarief. De kosten van lunches, diner en overnachting met ontbijt worden door IGO en SSR gedragen. De reiskosten van en naar Antwerpen zijn voor eigen rekening.
Annuleringkosten zijn wel van toepassing. Tot 1 augustus kunt u zich zonder kosten afmelden. Daarna geldt dat de kosten van de overnachting a 150,- bij u in rekening worden gebracht.
Uw aanmelding ontvangen we graag voor 6 september.

Docenten

 • mr. Piet Neijt

  Rechter-commissaris/ senior rechter — Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht

 • mw. mr. drs. Jacqueline Frima

  Rechter

Data, locaties, beschikbaarheid

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl