Intellectuele eigendom: merkenrecht en domein-/handelsnaam – SSR

Intellectuele eigendom: merkenrecht en domein-/handelsnaam

Basis IE Module 1

 • 2
  dagdelen
 • 6
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: CRRRIEB1

Voor starters in het intellectuele eigendomsrecht is er deze basiscursus intellectuele eigendom, bestaande uit twee modulen, aangevuld met webcolleges. Wanneer u over verouderde kennis van intellectuele eigendom beschikt en deze wilt opfrissen, kunt u zich ook voor één van de modulen inschrijven.

Doel

Het verwerven van kennis van- en inzicht in de belangrijkste onderdelen van het intellectuele eigendomsrecht en het, in niet te complexe situaties, interpreteren van een geschil op dit gebied. De behandelde onderwerpen zijn voor alle rechtbanken van belang en behoren dus niet tot de exclusieve bevoegdheid van de rechtbank Den Haag.

Doelgroep

Leden zittende magistratuur, stafjuristen en gerechtssecretarissen die zich recent zijn gaan bezig houden met IE-zaken en degenen die hun kennis willen actualiseren.

Inhoud

In de eerste module van deze basiscursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: het (Benelux)merkenrecht en het domeinnaam-/handelsnaamrecht. Het bijbehorend webcollege gaat in op het IE-procesrecht.

Opzet

Een bijeenkomst van twee dagdelen, waarin inleidingen worden afgewisseld met de behandeling van casuïstiek. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Het procesrecht wordt aangeboden in een reeks webcolleges.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis van het civiel recht wordt wel verondersteld.

Bijzonderheden

De basiscursus IE bestaat met ingang van 2020 uit twee afzonderlijk te volgen dagen. Dit met name voor belangstellenden die een deel van hun IE-kennis willen opfrissen. Wilt u beide volgen, dan schrijft u zich voor beiden dagen afzonderlijk in (codes CRRRIEB2 resp. CRRRIEB2). Het procesrecht wordt aangeboden bij beide modulen.

Docenten

 • mw. mr. Alexandra Kiers-Becking

  Senior Raadsheer

 • mw. mr. Marjolein Bronneman

  Wetenschappelijk medewerker

 • mw. mr. Marije Knijff

  Rechter

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.