Beleggingsverzekeringen, master – SSR

Beleggingsverzekeringen, master

Verdiep u als ervaren rechter, raadsheer of stafjurist in de beleggingsverzekering

  • 1
    dagdeel
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: CRZMFIRM
  • Niveau: Master
  • Aangeboden door: SSR

In deze master, bedoeld voor ervaren rechters, raadsheren en stafjuristen, wisselt u met elkaar van gedachten over het onderwerp beleggingsverzekeringen. Beleggingsverzekeringen zijn complexe samengestelde producten met kenmerken van een verzekering, belegging en (vaak) een hypothecaire lening. Deze producten zijn op grote schaal onderwerp van geschil in de rechtszaal, maar er is nog geen eenduidig beeld ontstaan in de gepubliceerde jurisprudentie. Kortom: hoog tijd om als vakdeskundigen van gedachten te wisselen over dit onderwerp! Mr. S.B. (Sander) van Baalen, rechter bij de rechtbank Noord-Nederland, en mr. M. (Michel) Jurgens, raadsheer bij het hof Amsterdam, begeleiden u hierbij.

Doel

Door samen met ervaren rechters, raadsheren en stafjuristen van gedachten te wisselen, verdiept en actualiseert u uw kennis van de beleggingsverzekering.

Doelgroep

Rechters, raadsheren en stafjuristen met minimaal 3 jaar ervaring in het behandelen van zaken op het gebied van financieel recht.

Inhoud

Beleggingsverzekeringen zijn complexe samengestelde producten met kenmerken van een verzekering, belegging en (vaak) een hypothecaire lening. Bovendien zijn het producten die vaak jaren geleden zijn afgesloten via een verzekeringstussenpersoon. Dat maakt de beoordeling van dergelijke producten in rechte niet eenvoudig. Te meer omdat er Europese richtlijnen gelden en de nationale regelgeving over bijvoorbeeld kosten en beleggingsprognoses afwijkt van hetgeen wij thans kennen.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.