Insolventieprocesrecht – SSR

Insolventieprocesrecht

Procesrecht uitgelicht

  • 1
    dagdeel
  • 3
    PE-punten
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: CRZMIPRO

Een cursus die niet kan ontbreken in de gereedschapskist van de insolventierechter en juridisch medewerker in de insolventiekamer.

Doel

U verkrijgt meer kennis van- en inzicht in algemene kenmerken van het insolventieprocesrecht en enkele specifieke procedures, die onder de rubriek inhoud worden benoemd.

Doelgroep

Rechters-commissarissen en juridisch medewerkers in insolventiezaken die eerder de basiscursus hebben gevolgd.

Inhoud

De volgende aspecten van het insolventieprocesrecht komen aan bod:

Algemene kenmerken van het insolventieprocesrecht: de betekenis van art 362, lid 2 Fw, (overeenkomstige) toepassing van bepalingen van het Rv en het beginsel van hoor en wederhoor (art. 19 Rv).

Daarna komen enkele specifieke procedures aan bod: opkomen bij de RC ex art. 69 Fw, hoger beroep van een RC-beschikking (art. 67 Fw), getuigenverhoor (art. 66 Fw) en inbewaringstelling (art. 87 Fw).

Opzet:

U bereidt zich voor op de bijeenkomst door het bestuderen van literatuur, jurisprudentie en een casus. De bijeenkomst vindt plaats op afstand, via de virtual classroom. Presentaties worden afgewisseld met werken in subgroepen.

Bijzonderheden

De cursus is niet bedoeld voor raadsheren en juridisch medewerkers van de hoven.

Docent

  • mr. Berend Engberts

    Docent

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.