Appartementsrecht – SSR

Appartementsrecht

Inclusief procesrechtelijke knelpunten

Vakgebied(en):
  • Cursuscode: CRZSAPPA
  • Niveau: Verdieping
  • Aangeboden door: SSR
  • Eerste startmoment: ma. 17-06-2019

In uw rechtspraktijk komt u, meer of minder frequent, in aanraking met het appartementsrecht. U hebt daartoe kennis nodig van het actuele appartementsrecht, zowel het materieel als het procesrechtelijke. Op procesrechtelijk terrein zijn er, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep, afwijkingen van het normale procesrecht. In deze cursus komen na een inleiding, de actuele ontwikkelingen, het procesrecht en procesrechtelijke knelpunten aan de orde.

Doel

U bent na afloop van de bijeenkomst op de hoogte van de belangrijkste thema’s op het gebied van appartementsrecht, waaronder de procesrechtelijke knelpunten.

Doelgroep

Rechters, raadsheren, juridisch medewerkers.

Inhoud

Aan de orde komen, mede afhankelijk van actuele onderwerpen: binding van huurders aan de regels van de VvE, gebruik en misbruik van meerderheidsmacht, machtiging van de vergadering voor het instellen van rechtsvorderingen (vereist?), onteigening van appartementsrechten, oproeping van belanghebbenden, regeling van gebruik van privé-gedeelten in een huishoudelijk reglement, samenloop nietigheid en vernietigbaarheid, uitleg van de akte van splitsing, wijzigingen aan het gebouw (wijziging splitsingsakte?).

Opzet

Het betreft een college van een dagdeel, waarop u zich voorbereidt middels het bestuderen van jurisprudentie.

Voorkennis

Kennis van het goederen(proces)recht.

Docent

  • prof. dr. mr. Mertens

    Advocaat — Paulussen Advocaten

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 70,00

Locatie

SSR Locatie Utrecht

Uniceflaan 1

3527 WX Utrecht

Plan uw route

Docent

prof. dr. mr. Mertens

Stuur deze cursus door