Wsnp-capita: Dwangakkoord, moratorium, vovo voor RC's – SSR

Wsnp-capita: Dwangakkoord, moratorium, vovo voor RC's

Voor rechters-commissarissen

 • 2
  dagdelen
 • 5
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: CWSNPHIL
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR

In een dag inzicht in de onderwerpen dwangakkoord, moratorium – waaronder het breed moratorium – en voorlopige voorziening én de gelegenheid tot uitwisseling van inzichten met collega-RC’s en ervaren juridisch medewerkers.

Doel

Het verwerven van actuele kennis van bovenstaande onderwerpen, gericht op de praktijk; het delen van inzichten hieromtrent met collega’s en het discussiëren over beoordelingsvraagstukken.

Doelgroep

Rechters-commissarissen, stafjuristen, ervaren juridisch medewerkers.

Inhoud

Dwangakkoord, moratorium – waaronder het breed moratorium – en de voorlopige voorziening ex artikel 287 lid 4 Fw komen aan de orde. Onder meer wordt ingegaan op de procesrechtelijke aspecten waaronder IPR, hoor en wederhoor en gebruik van (medisch) vertrouwelijke informatie, de te maken belangenafweging en de bevoegdheid van de schuldhulpverlener. Er zal ook aandacht worden besteed aan in de zittingspraktijk ervaren (praktische en juridische) knelpunten.

Opzet
De dag bestaat uit een afwisseling van inleidingen en het bespreken van casus. Actieve uitwisseling wordt beoogd. De voorbereidingstijd voor deze middag is beperkt.

Bijzonderheden

Deze cursus kan gevolgd worden na de basiscursus Insolventiezaken voor RC’s resp. de basiscursus Insolventiezaken voor juridisch medewerkers en staat open voor iedere RC en JM-er die actuele kennis van de onderwerpen wil verwerven.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.