Vraag van vandaag – e-learning – SSR
Cursussen / Civiel recht / Aansprakelijkheidsrecht / Algemeen / Arbeidsrecht / Bouw- en Aanbestedingsrecht / Goederenrecht / Huurrecht / Pachtrecht / Insolventierecht / Intellectueel eigendomsrecht / Internationaal en Europees recht / Koopovereenkomstenrecht / Ondernemings- en Financieel recht / Overeenkomstenrecht / Procesrecht / Schriftelijke Vaardigheden / Verzekeringsrecht / Zittingsvaardigheden / Vraag van vandaag - e-learning

Vraag van vandaag – e-learning

Een dagelijks vraagstuk over civiel recht en meer

De ‘Vraag van vandaag’ is een initiatief van team civiel van SSR. Wat is de gedachte hierachter?

SSR geeft in deze coronatijd prioriteit aan de initiële opleiding van rio’s (én juridisch medewerkers). Maar wie nu instroomt, stapt in een overwegend digitale wereld. Praktijkopleiders staan daarbij voor de niet gemakkelijke taak een collega op te leiden die hij niet vaak ziet. Rio’s missen de mogelijkheden om ‘mee te lopen’ en direct van collega’s te leren. Daarnaast vinden de informele – maar vaak belangrijke – praatjes bij de koffieautomaat of tijdens de lunch niet plaats.

Om ‘het leren’ te ondersteunen wordt vanaf 1 oktober 2020 de ‘Vraag van vandaag’ geïntroduceerd. Bedoeld voor alle collega’s in de civiele sector. Elke dag krijgt de deelnemer een vraag voorgelegd en de dag daarna het antwoord. Leerzaam, nuttig en soms ook gewoon leuk. Maar altijd een mogelijkheid om ervan te leren en desgewenst over de vraag het gesprek aan te gaan met collega’s en/of de praktijkopleider.

Deelname is mogelijk voor iedereen met een MIJN SSR-account. U kunt zich hieronder aanmelden.

Doel

Op een ongedwongen manier ‘leren’ van vraagstukken op uiteenlopend gebied, civielrechtelijk maar ook over besluitvorming, taal en ‘weetjes’.

Doelgroep

Eenieder werkzaam binnen team civiel; rio’s, juridisch medewerkers, rechters en andere geïnteresseerden.

Bijzonderheden

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie