Cross-border enforcement of civil law claims – SSR

Cross-border enforcement of civil law claims

Simplified European procedures

 • 3
  dagdelen
 • 8
  PE-punten
 • 8
  EU-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: IASZCIVL
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR

SSR organiseert samen met het European Judicial Training Network (EJTN), de Academy of European Law (ERA) en 22 andere opleidingsinstituten uit 19 verschillende EU-landen een seminar en een reeks taaltrainingen specifiek voor juridisch medewerkers civiel recht. Het nationale seminar ‘Cross-border enforcement of civil law claims: simplified European procedures’ zal op 11 en 12 mei 2021 in Utrecht plaatsvinden. Voor meer informatie over de taaltrainingen kijkt u op https://court-staff.legaltraining.eu/.

Doel

Dit seminar is gericht op de toepasbaarheid van EU-wetgevingsinstrumenten in civiele zaken.

Doelgroep

Dit seminar is uitsluitend bedoeld voor juridisch en administratief juridisch medewerkers.

Inhoud

Hoofdonderwerpen die worden behandeld zijn: de Brussel I-verordening (herschikking), Europese executoriale titel, Europese betalingsopdracht en de Europese procedure voor geringe vorderingen. De verschillende verordeningen die de grensoverschrijdende handhaving van civiele vorderingen vereenvoudigen, worden daarbij op een inleidend niveau en op een praktijkgerichte manier behandeld. Het seminar is daarmee geschikt voor deelnemers die nog weinig ervaring op dit gebied hebben.

Bijzonderheden

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door ERA. Voor deelnemers die meer dan 100 kilometer bij SSR Utrecht vandaan wonen is het mogelijk om op kosten van ERA te overnachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elise Bloem via e.bloem@ssr.nl.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.