Internationaal aanbod juridisch medewerkers – SSR

Internationaal aanbod juridisch medewerkers

Aanbod voor juridisch medewerkers in het civiele recht en strafrecht

Vakgebied(en):
  • Niveau: Basis
  • Aangeboden door: SSR

SSR neemt in de periode 2019 – 2022 samen met het European Judicial Training Network (EJTN), de Academy of European Law (ERA) en 22 andere opleidingsinstituten uit 19 verschillende EU-landen deel aan twee Europese projecten specifiek voor juridisch medewerkers. Het ene project beslaat het civiele recht en is inmiddels gestart, het andere project beslaat het strafrecht en start in 2020. Beide projecten worden mogelijk gemaakt door de Europese Commissie en hebben een looptijd van twee jaar.

Doel

Doel van de projecten is om de juridisch inhoudelijke en taal technische vaardigheden van juridisch medewerkers te ontwikkelen en versterking van de competenties om grensoverschrijdende communicatie en samenwerking makkelijker te maken. Daarnaast het samenbrengen van juridisch medewerkers uit verschillende lidstaten en hen een platform te bieden voor het uitwisselen van ervaringen, kennis en informatie. Dit opleidingspakket wordt beschikbaar gesteld in alle officiële EU-talen zodat het in de toekomst voor trainingsdoeleinden gebruikt kan worden.

Doelgroep

Dit aanbod is alleen bedoeld voor juridisch- en administratief juridisch medewerkers.

Inhoud

Seminar Cross-border enforcement of civil law claims: simplified European procedures’

Op 11 en 12 mei 2021 vindt er bij SSR in Utrecht het seminar ‘Cross-border enforcement of civil law claims: simplified European procedures’ plaats. Dit seminar is gericht op de toepasbaarheid van EU-wetgevingsinstrumenten in civiele zaken. Hoofdonderwerpen die worden behandeld zijn: de Brussel I-verordening (herschikking), Europese executoriale titel, Europese betalingsopdracht en de Europese procedure voor geringe vorderingen. De verschillende verordeningen die de grensoverschrijdende handhaving van civiele vorderingen vereenvoudigen, worden daarbij op een inleidend niveau en op een praktijkgerichte manier behandeld. Het seminar is daarmee geschikt is voor deelnemers die nog weinig ervaring op dit gebied hebben.

Pan European seminar

Nadat alle deelnemende landen aan dit project individueel een seminar georganiseerd hebben, vindt er op 3 en 4 december 2020 een overkoepelend seminar plaats in Brussel. De kosten voor deelname bedragen (€ 250,-).

Taaltraining juridisch Engels

Nederlandse juridisch medewerkers kunnen deelnemen aan een taaltraining juridisch Engels die op de volgende data en plaatsen georganiseerd wordt:

  • 2-5 november 2020 | Krakau, Polen (deadline 15/09/2020 / code 120DT15)
  • 26-29 januari 2021 | Budapest, Hongarije (deadline 07/12/2020 / code 121DT04)
  • 08-11 maart 2021 | Lissabon, Portugal (deadline 18/01/2021 / code 121DT05)
  • 18-21 oktober 2021 | Trier, Duitsland (deadline 30/08/2021 / code 121DT45)
  • 22-25 november 2021 | Utrecht, Nederland (deadline 20/09/2021 / code 121DT65)

Kosten en aanmelding

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het seminar in Utrecht en de taaltrainingen juridisch Engels. Kosten voor deelname aan het pan-European seminar in Brussel op 3 en 4 december 2020 bedragen € 250,-. Deelnemers aan een taaltraining juridisch Engels ontvangen een tegemoetkoming in de reiskosten. Tevens worden er drie hotelovernachtingen geboekt.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ssr.international@ssr.nl (vermeld daarbij – indien van toepassing – de cursuscode in het onderwerp). Het EJTN is verantwoordelijk voor de selectie van de deelnemers. Meer informatie over dit project is te vinden op deze website.

Stuur deze cursus door

  • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.