Werkplekleren WSNP – SSR

Werkplekleren WSNP

Begeleiding van de key-user op locatie door een IVO Rechtspraak-opleider

 • 8
  dagdelen
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: ITWSNPWL
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: IVO Rechtspraak

Het Toezicht-systeem wordt ontwikkeld voor slimmer toezicht op CBM- en insolventiezaken. Bij de ontwikkeling van het systeem horen ook opleidingen die leren hoe rechtspraakmedewerkers het systeem efficiënt gebruiken. Zodra een nieuwe release geïmplementeerd wordt in Toezicht, is er de mogelijkheid om op de werkplek ondersteuning te krijgen vanuit IVO Rechtspraak. IVO Rechtspraak Opleidingen begeleidt de key-users in hun rol om hun collega’s te helpen.

Doel

Het doel van werkplekleren is dat de key-users in staat zijn om effectieve gebruikersondersteuning te geven aan hun collega’s. De opleider van IVO Rechtspraak is totaal 6 dagen per gerecht aanwezig op het gerecht. De eerste dag vindt een aantal weken voorafgaand aan de live-gang plaats zodat de IVO Rechtspraak opleider samen met de key users en het implementatieteam een plan kan maken voor de invulling van het werkplekleren. Tijdens het werkplekleren wordt ook de opleidingsomgeving op het gerecht opengesteld zodat medewerkers onder begeleiding van de key-users en de IVO Rechtspraak opleider extra kunnen oefenen op specifieke onderwerpen.

Doelgroep

Een rechter, juridisch medewerker, administratief medewerker of functioneel beheerder kunnen naast hun functie ook de rol van key-user hebben. Werkplekleren is bedoeld voor de key-users. De key-user ondersteunt en begeleidt zijn eigen collega’s.

Inhoud

De opleider van IVO Rechtspraak begeleidt de key-user in het ondersteunen van gebruikers. Samen met de IVO Rechtspraak-opleiders wordt een plan opgesteld over de invulling van de dagen. De opleiders zorgen ervoor dat de key-user in zijn kracht komt te staan en vertrouwen krijgt. Ook krijgen key-users tips en trucs op zowel functioneel inhoudelijk gebied als didactisch gebied.

Voorkennis

De key-users en gebruikers hebben alle relevante cursussen voor het bedienen van de applicatie gevolgd.

Bijzonderheden

 • Werkplek leren vindt op locatie van het gerecht plaats.
 • Het aantal dagen dat er een opleider aanwezig is op het gerecht is maximaal 6. Van key-users wordt verwacht dat ze aanwezig en beschikbaar zijn op de dagen dat er een opleider aanwezig is bij het gerecht.
 • Neem voor inhoudelijke vragen over werkplekleren contact op met IVO Rechtspraak: opleidinginvoeringennazorg@rechtspraak.nl.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de IVO Rechtspraak Opleidingen.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.