Werkplekleren Toezicht Wsnp – SSR

Werkplekleren Toezicht Wsnp

Begeleiding van de key-user op locatie door een IVO Rechtspraak-opleider

 • 1
  dagdeel
 • 1
  locatie
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: ITWSNPWP
 • Eerste startmoment: wo. 20-10-2021

Het Toezicht-systeem wordt ontwikkeld voor slimmer toezicht op CBM- en insolventiezaken. Bij de ontwikkeling van het systeem horen ook opleidingen die leren hoe rechtspraakmedewerkers het systeem efficiënt gebruiken. Zodra een nieuwe release geïmplementeerd wordt in Toezicht, is er de mogelijkheid om op de werkplek ondersteuning te krijgen vanuit IVO Rechtspraak. IVO Rechtspraak Opleidingen begeleidt de key-users in hun rol om hun collega’s te helpen.

Doel

Het doel van werkplekleren is dat de key-users in staat zijn om effectieve gebruikersondersteuning te geven aan hun collega’s. De opleider van IVO Rechtspraak is jaarlijks 2 dagen per gerecht aanwezig op het gerecht. Samen met de key-users maakt de opleider een plan voor de invulling van het werkplekleren. Tijdens het werkplekleren wordt ook de opleidingsomgeving op het gerecht opengesteld zodat medewerkers onder begeleiding van de key-users en de IVO Rechtspraak-opleider extra kunnen oefenen op specifieke onderwerpen.

 

Doelgroep

Een rechter, juridisch medewerker, administratief medewerker of functioneel beheerder kunnen naast hun functie ook de rol van key-user hebben. Werkplekleren is bedoeld voor de key-users. De key-user ondersteunt en begeleidt zijn eigen collega’s.

Inhoud

De opleider van IVO Rechtspraak begeleidt de key-user in het ondersteunen van gebruikers. Samen met de IVO Rechtspraak-opleiders wordt een plan opgesteld over de invulling van de dagen. De opleiders zorgen ervoor dat de key-user in zijn kracht komt te staan en vertrouwen krijgt. Ook krijgen key-users tips en trucs op zowel functioneel inhoudelijk gebied als didactisch gebied.

Een variant op werkplekleren op locatie is online werkplekleren. Dit is een kortere bijeenkomst via Skype of de virtuele klas. In deze variant is de opleidingsomgeving alleen beschikbaar voor key-users indien nodig, maar niet voor medewerkers.

Voorkennis

De key-users en gebruikers hebben alle relevante cursussen voor het bedienen van de applicatie gevolgd.

Bijzonderheden

 • Werkplekleren vindt plaats op locatie of online.
 • Het aantal dagen dat er een opleider aanwezig is op het gerecht is 2 per jaar. Van key-users wordt verwacht dat ze aanwezig en beschikbaar zijn op de dagen dat er een opleider aanwezig is bij het gerecht.
 • Nadat u bent ingeschreven op een uitvoering, krijgt u toegang tot MIJNSSR. In MIJNSSR vindt u alle praktische informatie, denk aan inloginformatie en evt. voorbereidende opdrachten
 • Voor inhoudelijke vragen en cursuslocaties kunt u contact opnemen met IVO Rechtspraak via opleidinginvoeringennazorg@rechtspraak.nl

Data, locaties, beschikbaarheid

Deze cursus volgen?

 • Stuur een aanvraag ter goedkeuring door naar je opleidingscoördinator en/of leidinggevende via onderstaand formulier.
 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.