Digitaal werken: hoe stuur ik hier op – Civiel 1.0 – SSR

Digitaal werken: hoe stuur ik hier op – Civiel 1.0

Voor leidinggevenden Civielrecht - Hoe maak ik optimaal gebruik van de nu beschikbare management informatie uit MWO/InfoRM?

Vakgebied(en):
  • Cursuscode: KEICV1MI
  • Niveau: Basis
  • Aangeboden door: SSR

In het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) werken we aan een Rechtspraak die toegankelijker, gebruiksvriendelijker en begrijpelijker gemaakt wordt voor de rechtzoekenden. Hiervoor worden niet alleen IT-systemen, nieuwe wetgeving en werkprocessen ontwikkeld, maar krijg je als leidinggevende ook nieuwe hulpmiddelen om de digitale werkstromen te beheersen. Dit gebeurt met InfoRM.

InfoRM is meer dan een tool waarmee verantwoording wordt afgelegd, je kan er namelijk ook mee sturen. In het kader van KEI Bestuur en Civiel is er een management-dashboard gemaakt. Deze wordt direct beschikbaar gesteld aan alle leidinggevenden, ook aan hen die tot nog toe niet zelf cijfers uit InfoRM haalden. In deze workshop leer je hoe InfoRM jou gaat helpen om van dag tot dag inzicht te hebben in de stand van de digitale zaken.

 

Doel

Met deze workshop krijg je praktische handvatten om beter gebruik te kunnen maken van de management informatie die nu al uit het MWO te halen is. Je ervaart dat de managementinformatie deels anders wordt aangeboden dan je nu gewend bent. Je maakt kennis met het managementdashboard van KEI. Ook ga je zelf gegevens uit dit dashboard halen. We zullen stilstaan bij de interpretatie van die gegevens (wat zegt bijvoorbeeld een getal) en welke acties je vervolgens met die managementinformatie wil en/of kunt doen, hoe je met (individuele leden van) je team hierover in gesprek kunt gaan. Bijvoorbeeld: wat betekent het feit dat deze informatie voor iedereen beschikbaar is voor de manier waarop jullie werk verdelen? Hoe maak je dit bespreekbaar? En hoe vergroot je een gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het team om doelen te halen?

 

Doelgroep

Voor medewerkers binnen het team Civielrecht die in hun werk gebruik maken van Management Informatie vanwege hun leidinggevende of coördinerende taken.

Inhoud

De workshop bestaat uit twee delen:

  1. Informeren over en oefenen met Management Informatie uit MWO en InfoRM. Wat is er (al) beschikbaar, en hoe haal je de door jou gewenste informatie eruit?
  2. Hoe geef je aan de hand van deze gegevens leiding aan je team; hoe betrek je jouw team hierbij?

Bijzonderheden

  • Deze workshop wordt aangeboden vanuit KEI opleidingen en is ontwikkeld door LDCR, IVO en SSR, in samenwerking met leidinggevenden.
  • De duur van de workshop is iets langer dan een dagdeel.
  • De workshop kent ‘show me how’ en ‘let me do’ elementen. Daarom dienen de deelnemers een eigen rechtbank-ultrabook / notebook mee te nemen naar de workshop (geen iPad).

In samenspraak met de rechtbanken en met KEI-opleidingen worden uitvoeringen gepland.

Cursus bewaard
Stuur uw bewaarde cursusssen door

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met uw opleidingscoördinator of met de SSR Servicedesk.

Sluiten