Juridisch Engels HBO-WO – SSR

Juridisch Engels HBO-WO

Voer een professioneel gesprek binnen een juridische context

Vakgebied(en):
 • Cursuscode: LDCR1230
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: LDCR
 • Eerste startmoment: do. 07-11-2019

Engels is een steeds meer voorkomende taal en dat merkt u. De Engelse taal binnen uw vakgebied is ook belangrijk in uw werk. Juridisch Engels kent zijn specifieke uitdagingen; een cursus Juridisch Engels legt de basis voor een gerechtvaardigd zelfvertrouwen! Als jurist of als medewerker RSC wilt u over de vaardigheden beschikken om genuanceerd en accuraat te kunnen communiceren binnen een wereld waar het geschreven en gesproken woord zo letterlijk en nauw genomen wordt.

Het belang van een goede schrijfwijze van juridische teksten is groot. Daarom besteden wij in onze trainingen veel aandacht aan passende terminologie, zinsbouw, woordkeuze en een heldere en overtuigende manier van formuleren. Deze cursus is specifiek gericht op het opfrissen en vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen de juridische context.

Doel

Na afloop van de training spreekt u met meer zelfvertrouwen vakinhoudelijk, juridisch Engels. Uw vakinhoudelijke woordenschat is uitgebreid. U spreekt professioneel Engels binnen een juridische context met cliënten en met andere rechtsgebieden.

Doelgroep

De cursus is bij uitstek geschikt voor RSC-medewerkers en juristen vanuit de verschillende gerechten.

Inhoud

De cursus is specifiek gericht op het vergroten van de schrijf- en spreekvaardigheid in het Engels binnen een juridische context. De cursus wordt gegeven door docenten van ExplainiT.

De trainers hebben niet alleen kennis van de verschillende rechtsgebieden, ook zijn ze op de hoogte van de specifieke taalvaardigheden die vereist zijn binnen deze rechtsgebieden en integreren zij deze vervolgens in een trainingsprogramma. Hierbij wordt altijd gekeken naar de individuele behoefte van een cursist. De training is een maatwerktraining, waarin uw specifieke wensen en behoeften op het gebied van de taal centraal staan.

U werkt daarbij aan de volgende competenties:

Spreekvaardigheid:

 • Adviseren en aanbevelen.
 • Onderhandelen.
 • Het vergroten van de juridische woordenschat.

Schrijfvaardigheid:

 • Opbouwen van specifieke grammaticale kennis.
 • Schriftelijke en academische vormen van juridisch Engels – effectief leren schrijven en opstellen van juridische documenten en mails, bedrijfsdocumenten en interne stukken.
 • Schrijven van brieven in de praktijk.
 • Vergroten van de juridische woordenschat.
 • Vast idiomatische verbindingen.

Voorkennis

Voor deze cursus heeft u een behoorlijke kennis van het Engels op HBO/WO niveau. Het is belangrijk dat u kunt putten uit concrete praktijksituaties.

Als voorbereiding op de training vult u een intakeformulier in, uiteraard gericht op het vakinhoudelijke, juridische Engels. Zo zijn persoonlijke wensen en doelstellingen vooraf bekend bij de trainer. Tevens verzoeken wij om zo veel mogelijk materiaal van de werkplek in te brengen. Dit heeft als doel om de cursus optimaal op uw specifieke situatie en rechtsgebied te kunnen richten. Indien nodig zal de trainer telefonisch contact opnemen om het programma verder af te stemmen. Deze werkwijze garandeert een cursus die aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers en die vakinhoudelijk aansluit.

Bijzonderheden

 • De training bestaat uit vier dagdelen (13.00 uur tot 16.00 uur).
 • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € €599

Locatie

Planning: Zonnebaan 9-21, 3542 EA, Utrecht

Locatie

Planning: Zonnebaan 9-21, 3542 EA, Utrecht

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met LDCR, cluster opleidingen.

Sluiten