Experttraining Proactieve Dreigingsinschatting – SSR

Experttraining Proactieve Dreigingsinschatting

Effectief leren leidinggeven aan een proactieve beveiligingsorganisatie

Vakgebied(en):
 • Cursuscode: LDCR1305
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: LDCR

Ter uitbreiding van de kennis en vaardigheden van de lokale BVC voor het effectief leiding geven aan de proactieve beveiligingsorganisatie is de Experttraining ingericht.
De Experttraining stelt deelnemers in staat de proactieve beveiligingsorganisatie te managen, zowel in de operatie, op het vlak van kwaliteitscontrole als qua beleid.

Doel

De Experttraining stelt deelnemers in staat de proactieve beveiligingsorganisatie te managen, zowel in de operatie, op het vlak van kwaliteitscontrole als qua beleid.

Doelgroep

De Experttraining is gericht op de arrondissementale BVC (beveiligingscoördinator) met de verantwoordelijkheid voor de proactieve beveiligingsorganisatie. Deelnemers dienen idealiter de Basis- en Gevorderdentraining te hebben afgerond.

Inhoud

De Experttraining bestaat uit drie onderdelen. Er zal worden deelgenomen aan een internationaal seminar in Israël, waarbij een diversiteit aan locaties en beveiligde omgevingen wordt bezocht. Deelnemers krijgen de gelegenheid om achter de schermen te kijken bij enkele hoog-risico omgevingen en te spreken met de verantwoordelijken. Daarnaast doet men inzichten en kennis op van het ontstaan en de noodzaak van proactieve beveiligingsmethodieken als enige maatregel tegen asymmetrische tegenstanders.

Daarnaast zullen werkbezoeken aan Nederlandse (of indien relevant internationale) cliënten van Chameleon Associates worden gebracht waarbij de nadruk ligt op achtergrond van aanpassingen, uitdagingen en oplossingen bij de implementatie van Proactieve Dreigingsinschatting.

Tenslotte zal er een schriftelijke praktijkopdracht worden uitgevoerd (in overleg met een leidinggevende) waarin de toepassing van Proactieve Dreigingsinschatting naar voren komt. Deze opdracht wordt begeleid door consultants van Chameleon.

De deelnemers aan de Experttraining zullen na het met goed gevolg voltooien van de volledige Experttraining en afronden van de schriftelijke praktijkopdracht het Master Security Officer (MSO) certificaat behalen. (Voordat een deelnemer de MSO certificering kan behalen dienen tevens de Basis- en Gevorderdentraining te zijn afgerond.)

Korte beschrijving van de werkvormen:

 • Theoretische presentaties.
 • Kennisuitwisseling met beveiligingsexperts afkomstig uit andere landen, werkvelden en met andere cultureel-maatschappelijke gevoeligheden.
 • Schriftelijke praktijkopdracht.

Voorkennis

Deelnemers dienen idealiter de Basis- en Gevorderdentraining te hebben afgerond.

Bijzonderheden

 • Duur van de training: 7 dagen aangesloten programma in Israël en 2 losse dagen werkbezoek aan relevante organisaties die werken met de methodiek van Proactieve Dreigingsinschatting. Tevens is er tijd benodigd voor het afronden van de schriftelijke praktijkopdracht (afhankelijk van diverse factoren).
 • Deelnemers verkrijgen in de loop van de Experttraining een waardevolle uitbreiding van hun professionele netwerk, wat zich reeds tijdens de pilotfase van de samenwerking tussen Chameleon en de Rechtspraak heeft bewezen.
 • De prijs is €9500,- per deelnemer exclusief BTW. De terugkomdag is hierbij niet inbegrepen omdat de prijs afhankelijk is van het specialisme.

Samenstelling van de prijs (per deelnemer):

 • Experttraining: €8800,- exclusief BTW per deelnemer (inclusief voorbereidingskosten, reis- en verblijfkosten (exclusief maaltijden), 10 uur aan begeleiding praktijkopdracht en certificering tot Master Security Officer (indien aan alle voorwaarden is voldaan)).
 • Terugkomdag/aanvullende modules: afhankelijk van het specialisme (i.v.m. het invliegen van consultant(s) / voorbereidingskosten).
 • Ondersteuningsgesprekken: €700,- exclusief BTW per dagdeel (exclusief reiskosten).

Chameleon adviseert de Experttraining te borgen door middel van reflectie- en ondersteuningsgesprekken door een Chameleon consultant (1 dagdeel per kwartaal). Dit kan eventueel worden aangevuld met losse modules door één van de internationale specialisten van Chameleon naar aanleiding van specifieke vraagstukken die in de praktijk naar voren komen, deze kunnen in de vorm van Terugkomdagen worden ingevuld.

Chameleon Associates is de wereldwijde thought leader op het gebied van proactieve beveiligingsmethodieken en is bedenker van de term Predictive Profiling. Chameleon is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van complexe beveiligingsvraagstukken tot de essentie: dreiging of geen dreiging. Door een gastgerichte, maar tegelijkertijd ook dreigingsgerichte aanpak wordt beveiliging op elk niveau bespreekbaar gemaakt en creëert deze methodiek kennis, inzicht, betrokkenheid en het uiteindelijke doel: veiligheid.

Op maat maken en inkopen

Meer informatie over het op maat maken van deze incompany-training en het inkopen ervan, vindt u hier (alleen toegankelijk vanaf een Rechtspraak-account).

Cursus bewaard
Stuur uw bewaarde cursusssen door

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met LDCR, cluster opleidingen.

Sluiten