Module 14: de wet Mulder (parket en kanton) – SSR
Cursussen / Administratie / Strafrecht / Materieel/ formeel strafrecht / Verkeer / Module 14: de wet Mulder (parket en kanton)

Module 14: de wet Mulder (parket en kanton)

Op grond van de Wet Mulder worden administratieve sancties opgelegd. Maar hoe zit deze wet precies in elkaar?

Aan de hand van de dagelijkse praktijk wordt het administratieve traject nagelopen en wordt stilgestaan bij de rol van de kantonrechter en de dwangbevelen die kunnen worden gegeven.

Doel

Door het volgen van deze module krijgen de deelnemers een goed inzicht in de procedures inzake de Wet Mulder en kunnen zij gericht artikelen zoeken in de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften

Doelgroep

Medewerkers van de rechtbank, het Openbaar Ministerie en het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden, die zich (gaan) bezighouden met administratieve werkzaamheden in Wet Mulderzaken.

Inhoud

Module 14 behandelt

  • de introductie op de Wet Mulder
  • organisatie van het Centraal Justitieel Incasso Bureau
  • administratief voortraject
  • beroep op de kantonrechter
  • hoger beroep
  • inning van de administratieve sanctie
  • verzet dwangbevel en kennisgeving tot verhaal zonder dwangbevel
  • de dwangmiddelen en voorlopige maatregelen

Opzet

Let op: deze cursus wordt op het moment opnieuw ontwikkeld. Tot nader bericht worden er geen nieuwe uitvoeringeng gepland.

Voorkennis

De deelnemers hebben minimaal een half jaar ervaring als administratief medewerker binnen de rechterlijke organisatie. Module 1, module 2 of module 3 en module 4 gelden als verplichte voorkennis.

Bijzonderheden

SSR verzoekt de leidinggevenden van de deelnemers om hun medewerkers voldoende gelegenheid te bieden om de praktijkopdracht tijdens werktijd uit te voeren.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.