GPS Beoordelen na Preventieven (OM) – SSR

GPS Beoordelen na Preventieven (OM)

  • 1
    dagdeel
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: OMPBEO
  • Niveau: Verdieping
  • Aangeboden door: DVOM

Doel

In deze cursus leert men de afdoeningsmogelijkheden die in de basiscursus Preventieven voor beoordelaars nog niet aan bod zijn gekomen. Ook leert men hoe het schadeformulier van het slachtoffer af te handelen, zaken te herbeoordelen en ontnemingszaken aan te maken.

Doelgroep

Parketsecretarissen en Officieren van Justitie die de cursus Preventieven voor beoordelaars hebben gevolgd en voorheen nog geen reguliere of ZSM-zaken in GPS hebben verwerkt.

Inhoud

Tijdens de cursus Preventieven voor beoordelaars heeft u geleerd hoe u vorderingen e.d. voor preventieve zaken afhandelt en zaken uiteindelijk beoordeelt.

In deze vervolgcursus wordt dieper ingegaan op de afdoeningsmogelijkheden zoals het opleggen van een strafbeschikking en een transactievoorstel. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het verwerken van het schadeformulier en het verdelen van te vergoeden schade over meerdere verdachten wanneer dit nodig is.

In de cursus leert men tevens een zaak te herbeoordelen en een ontnemingszaak aan te maken.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Voor deze cursus is geen uitvoering gepland. Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij uw lokale GPS-opleidingscoördinator.

Stuur deze cursus door

  • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.