Hoger beroep en cassatie – e-learning – SSR
Cursussen / Strafrecht / Hoger beroep en cassatie / Hoger beroep en cassatie - e-learning

Hoger beroep en cassatie – e-learning

Inzicht in de specifieke wereld van de appèlrechtspraak in strafzaken

Maak je binnenkort de overstap of ben je recent overgestapt naar het Ressortparket dan wel het Gerechtshof dan krijg je via deze digitale module in vogelvlucht inzicht in de specifieke wereld van hoger beroep en cassatie.

Doel

Het doel van deze digitale module is je op een voor jou geschikt moment inzicht te geven in de werking van het hoger beroep en cassatie

Doelgroep

De module Hoger beroep en Cassatie, is bedoeld voor leden Openbaar Ministerie en leden zittende magistratuur die binnenkort de overstap maken of recent zijn overgestapt naar het Ressortparket dan wel het Gerechtshof en daarnaast ook voor anderen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Inhoud

De module bestaat uit de volgende webcolleges en aanbevolen literatuur:

  • hoger beroep nader toegelicht – perspectief ZM
  • de rechter-commissaris
  • hoger beroep nader toegelicht – perspectief OM
  • de advocaat-generaal en beklagzaken
  • leeswijzer arresten Hoge Raad: Hoe moet je een arrest van de Hoge Raad lezen en hoe kun je relevante arresten leren herkennen?
  • podcast over de Cassatiedesk

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie