Wpg/ Wjsg – e-learning – SSR
Cursussen / Strafrecht / Informatie en opsporing / Wpg/ Wjsg – e-learning

Wpg/ Wjsg – e-learning

In deze digitale module vindt u een vijftal webcolleges, enkele stellingen en literatuur/documentatie als naslagwerk. De module bestaat volledig uit zelfstudie activiteiten en is uitsluitend te volgen via MIJN SSR. U kunt de module kan als los onderdeel of ter voorbereiding op de cursus Wpg/Wjsg volgen. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 2,5 uur.

Doel

Het doel van de module is dat na afloop bij u bekend is welke kaders er gelden voor het delen van politiële en strafvorderlijke informatie, weet u welke afwegingen en belangen een rol spelen bij de beoordeling van informatieverzoeken en bij wie u terecht kunt voor vragen en advies.

Doelgroep

De digitale module Wpg/Wjsg is geschikt voor alle medewerkers werkzaam in de werkomgevingen ZSM en Onderzoek en daarnaast voor alle geïnteresseerden (ook niet OM’ers) in het onderwerp.

Inhoud

De onderwerpen die aan bod komen zijn: Algemeen kader, de Wet politiegegevens, Externe verstrekkingen, Wet justitiële strafvorderlijke gegevens en Informatiedeling.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie