Criminele Inlichtingen – e-learning – SSR
Cursussen / Strafrecht / Informatie en opsporing / Criminele Inlichtingen - e-learning

Criminele Inlichtingen – e-learning

Krijg inzicht in de diverse aspecten van informatie van de CI in strafzaken

Via de digitale module Criminele Inlichtingen komen de taken en werkzaamheden van de CI en de kaders van wet- en regelgeving waarbinnen OM en politie in CI-aangelegenheden opereren aan de orde.

Doel

Het doel van deze digitale module is inzicht te krijgen in de diverse aspecten van informatie van de Criminele Inlichtingen (CI) in strafzaken.

Doelgroep

De module Criminele Inlichtingen is bedoeld voor officieren van justitie, parketsecretarissen, leden zittende magistratuur en juridisch medewerkers en daarnaast ook voor anderen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Inhoud

Door het lezen van diverse artikelen, het maken van opdrachten, het volgen van webcolleges en het beantwoorden van stellingen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • algemeen kader
  • taken CI
  • informanten
  • informatie
  • proces-verbaal
  • verdenking en de vervolgingsfase

Deze module bestaat volledig uit zelfstudie activiteiten en is uitsluitend te volgen via MIJN SSR. De module kan als los onderdeel of ter voorbereiding op de tweedaagse cursus Criminele Inlichtingen worden gevolgd.
De tijdsinvestering voor het volledig volgen van deze digitale module bedraagt ongeveer 4 uur.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie