Milieu, capita selecta – SSR

Milieu, capita selecta

Actuele thema's op het gebied van milieurecht verder uitgediept

 • 2
  dagdelen
 • 6
  PE-punten
 • 7,7
  Waardering
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SLMIOPEN
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Actualiteit

Deze cursusdag biedt deelnemers een verdieping op actuele thema’s binnen het milieurecht.

Doel

De cursus dient ertoe de deelnemers verdieping te bieden op de betreffende onderwerpen, voortbouwend op veronderstelde kennis en ervaring op het betreffende gebied.

Doelgroep

Raadsheren en rechters, waaronder ook rechter-commissarissen, juridisch medewerkers, officieren van justitie en parketsecretarissen. Bij alle deelnemers wordt uitgegaan van ruime ervaring op het gebied van milieuzaken.

Inhoud

Dit jaar gaat de actualiteiten cursus over het Bijzonder strafrecht; de Wet op de economische delicten.  Aan de hand van de meest recente jurisprudentie wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van de wet op de economische delicten. Zowel fraude als milieu komt aan de orde omdat er nu eenmaal geen waterdicht schot is tussen de beide gebieden. De onderwerpen van de actualiteitendag worden bepaald door de jurisprudentie en door de deelnemers aangeleverde verdiepende onderwerpen. Na een bespreking op deze dag door (meerdere) experts bent u weer helemaal bij!

De cursusdatum is: 27 november 2018

Meer inhoudelijke informatie over de cursus vindt u bij de cursustitel Fraude actualiteiten. Bij deze cursustitel kunt u zich ook laten inschrijven voor de cursus (cursuscode:SRRSCSFR.1801).

Opzet

De cursus bestaat uit een tot twee dagdelen. Tijdens de cursus worden inleidingen afgewisseld met discussie en een veelheid aan praktijkvoorbeelden.

Voorkennis

Ervaring op het terrein van milieu (economie) wordt verondersteld.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.