Actualiteitendag jeugdstrafrecht – SSR

Actualiteitendag jeugdstrafrecht

Het jeugdstrafrecht op interactieve en verdiepende wijze belicht vanuit de actualiteit

 • 2
  dagdelen
 • 6
  PE-punten
 • 7,9
  Waardering
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Actualiteit

De wijze waarop de strafzaak van een jeugdige wordt afgedaan, kan grote gevolgen hebben voor de rest van zijn leven. Zorg dat u op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op het gebied van het jeugdstrafrecht. Verdiep uw kennis door samen met vakgenoten een aantal onderwerpen vanuit multidisciplinair perspectief te belichten. Vergroot uw bewustzijn over de achterliggende problematiek, die in jeugdstrafzaken kan spelen. Verbreed uw beeldvorming door diverse onderwerpen vanuit een ander perspectief te bekijken. Maak het verschil in jeugdstrafzaken door uw kennis en inzicht over het jeugdstrafrecht actueel te houden, zodat uw expertise wordt verstevigd en u een jeugdstrafzaak met de benodigde deskundigheid kunt behandelen.

Doel

Na het op een actieve wijze volgen van deze actualiteitendag, heeft u meer inzicht gekregen in actuele onderwerpen op het gebied van het jeugdstrafrecht. De verkregen inzichten geven u in uw dagelijks werk handvatten om jeugdstrafrechtelijke zaken zorgvuldig, professioneel en effectief te behandelen, waarbij u oog heeft voor actuele ontwikkelingen.

Leerdoelen

 • U vergroot uw bewustzijn van de actuele ontwikkelingen, die betrekking hebben op het jeugdstrafrecht. Dit kunnen juridische, maar ook niet-juridische ontwikkelingen zijn.
 • U vergroot uw inzicht in de problematiek die gepaard gaat met de behandeling van jeugdstrafrechtelijke zaken.
 • U verstevigt uw expertise op het gebied van het jeugdstrafrecht, doordat u uw visie op actuele problematiek bediscussieert met vakgenoten.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheer, rechter, stafjurist, juridisch medewerker.
OM: advocaat-generaal, officier van justitie, adjunct-officier van justitie, parketsecretaris, beleidsmedewerker.

Allen (binnenkort) werkzaam in het jeugdstrafrecht of verantwoordelijk voor de beleidsvorming op het gebied van jeugdstrafrecht.

Inhoud

Deze bijeenkomst wordt jaarlijks op een andere manier ingevuld. In de loop van het jaar wordt nadere informatie gegeven over de invulling van de actualiteitendag die in maart 2022 plaatsvindt.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.