Actualiteitendag jeugdstrafrecht – SSR

Actualiteitendag jeugdstrafrecht

Het jeugdstrafrecht op interactieve en verdiepende wijze belicht vanuit de actualiteit

 • 2
  dagdelen
 • 6
  PE-punten
 • 7,9
  Waardering
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Actualiteit

Let op: SSR heeft – mede in overleg met de voorzitter van het LOVS en het Openbaar Ministerie – deze actualiteitendag te annuleren.

Deze dag is bestemd voor allen die werkzaam zijn in het jeugdstrafrecht of verantwoordelijk zijn voor de beleidsvorming op dat gebied. Op deze dag komen zo’n 150 collega’s uit het hele land bij elkaar. Er worden op advies van het RIVM diverse preventieve maatregelen genomen ter indamming van het coronavirus. SSR heeft de afweging gemaakt dat in het geval er sprake zou zijn van verspreiding van het virus in deze groep, er een risico is voor de continuïteit van het primaire proces in het jeugdstrafrecht. Daarom annuleren we nu deze themadag en zoeken we naar een nieuwe datum. 

De wijze waarop de strafzaak van een jeugdige wordt afgedaan, kan grote gevolgen hebben voor de rest van zijn leven. Zorg dat u op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op het gebied van het jeugdstrafrecht. Verdiep uw kennis door samen met vakgenoten een aantal onderwerpen vanuit multidisciplinair perspectief te belichten. Vergroot uw bewustzijn over de achterliggende problematiek, die in jeugdstrafzaken kan spelen. Verbreed uw beeldvorming door diverse onderwerpen vanuit een ander perspectief te bekijken. Maak het verschil in jeugdstrafzaken door uw kennis en inzicht over het jeugdstrafrecht actueel te houden, zodat uw expertise wordt verstevigd en u een jeugdstrafzaak met de benodigde deskundigheid kunt behandelen.

Doel

Na het op een actieve wijze volgen van deze actualiteitendag, heeft u meer inzicht gekregen in actuele onderwerpen op het gebied van het jeugdstrafrecht. De verkregen inzichten geven u in uw dagelijks werk handvatten om jeugdstrafrechtelijke zaken zorgvuldig, professioneel en effectief te behandelen, waarbij u oog heeft voor actuele ontwikkelingen.

Leerdoelen

 • U vergroot uw bewustzijn van de actuele ontwikkelingen, die betrekking hebben op het jeugdstrafrecht. Dit kunnen juridische, maar ook niet-juridische ontwikkelingen zijn.
 • U vergroot uw inzicht in de problematiek die gepaard gaat met de behandeling van jeugdstrafrechtelijke zaken.
 • U verstevigt uw expertise op het gebied van het jeugdstrafrecht, doordat u uw visie op actuele problematiek bediscussieert met vakgenoten.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheer, rechter, stafjurist, juridisch medewerker.
OM: advocaat-generaal, officier van justitie, assistent-officier van justitie, parketsecretaris, beleidsmedewerker.

Allen (binnenkort) werkzaam in het jeugdstrafrecht of verantwoordelijk voor de beleidsvorming op het gebied van jeugdstrafrecht.

Inhoud

Tijdens de actualiteitendag worden ontwikkelingen op het gebied van het jeugdstrafrecht op interactieve wijze belicht, vanuit verschillende invalshoeken. Zo worden juridische ontwikkelingen gepresenteerd en wordt ingegaan op een aantal gedragsdeskundige thema’s. Ook ontwikkelingen in de praktijk komen aan bod. Deze leeractiviteit is hiermee een actualiteitendag in de brede zin van het woord.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.