Sturing aan de opsporing, basis – SSR

Sturing aan de opsporing, basis

Het sturen van het politieonderzoek voor 1ste jaars oio's en assistent officieren in opleiding

  • 2
    dagdelen
  • 6
    PE-punten
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: SOOMST01
  • Niveau: Basis
  • Aangeboden door: SSR

Sinds een aantal jaren heeft SSR voor beginnend officieren van justitie een leeractiviteit rond het sturen van politieonderzoek in haar aanbod. De bijeenkomst richt zich op de werkzaamheden binnen de werkomgeving onderzoeken. Vanuit dit perspectief wordt tijdens de bijeenkomst aandacht besteed aan het sturen van het politie onderzoek.

Doel

Na het volgen van de leeractiviteit heeft de deelnemer inzicht in de politieorganisatie en bijzondere opsporingsdiensten. Daarnaast heeft de deelnemer inzicht in de verschillende niveaus van sturing door het OM en in het keuzeproces dat ten grondslag ligt aan de behandeling van zaken. Ook is de deelnemer na afloop meer vaardig in het zelf sturen in een onderzoek.

Doelgroep

Openbaar Ministerie: de leeractiviteit is uitsluitend bedoeld voor beginnend officieren van justitie.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: de politieorganisatie, bijzondere opsporingsdiensten, lijnen en bevoegdheden, verbinding tussen de politie en het Openbaar Ministerie, sturing op strategisch, tactisch en operationeel niveau, het kritisch proces van sturen in een onderzoek met onder andere het bijbehorend juridisch kader, communicatiestijlen op verschillende momenten, hoe blijf je (bij) jezelf, omgaan met weerstand en betrokken distantie.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.