Leiding en sturing geven aan grote onderzoeken voor OIO’s – SSR

Leiding en sturing geven aan grote onderzoeken voor OIO’s

Het krijgen van handvatten voor het leiding en sturing geven aan complexe opsporingsonderzoeken

 • 8
  dagdelen
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SRRFSLO2
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR

Een officier van justitie geeft leiding en sturing aan het onderzoek. In grootschalige onderzoeken is dat complex en krijgt de officier te maken met specifieke problematiek. In deze leeractiviteit krijgt u daar de benodigde kennis en vaardigheden aangereikt.

Doel

De deelnemer heeft na afloop van de leeractiviteit handvatten waarmee leiding gegeven kan worden aan grootschalige/projectmatige (complexe) opsporingsonderzoeken. Verder is kennis en inzicht aangereikt over de gestandaardiseerde documenten en regelingen. Ook zijn de benodigde vaardigheden getraind ten behoeve van leidinggeven aan deze opsporingsonderzoeken. Tot slot zijn voorwaarden geschapen die landelijk een uniforme, efficiënte en effectieve behandeling c.q. opsporing en vervolging van grootschalige opsporingsonderzoeken waarborgen.

Doelgroep

Oio’s die belast gaan worden met de sturing van grote en projectmatige onderzoeken.

Inhoud

Het leidinggeven aan en sturen van grote onderzoeken is complex. Als officier van justitie en krijgt u te maken met specifieke problematiek. Verwerf de benodigde kennis en vaardigheden door het volgen van deze leeractiviteit.

Opzet

De leeractiviteit bestaat voorbereidingsopdrachten en twee bijeenkomsten van totaal 3 dagen. De eerste twee dagen zijn aaneengesloten de tweede bijeenkomst is ongeveer na één maand.

Tijdens de beide bijeenkomsten worden inleidingen met ruimte voor discussie afgewisseld met casuistiek en opdrachten. Ook zullen teamopdrachten worden uitgevoerd. Van alle deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht. Omdat tijdens de bijeenkomst in betrekkelijk korte tijd veel informatie en anderszins wordt aangereikt, wordt van de deelnemer verwacht dat hij de voorbereidingsopdrachten die in MIJNSSR worden aangeboden vooraf uitvoerd.

Docenten

 • mr. Talita Smits

  Docent — Politie

 • mevrouw Karina Kats

  Docent — Politie

 • mr. Menneken

  Docent — Adromi & CKMZ Trainingen B.V.

 • mr. Oebele Brouwer

  Burgemeester

 • mr. Neeltje Geldermans

  Hoofd Operatie bij de Nationale Politie

 • mr. Fanny Hilhorst

  Officier van justitie

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.