Werkbezoek Internationaal Strafhof – SSR

Werkbezoek Internationaal Strafhof

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen binnen het Internationaal Strafhof in Den Haag? Meld u aan!

 • 2
  dagdelen
 • 1
  locatie
 • 3
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SRRMWICC
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: vr. 08-11-2019

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen binnen het Internationaal Strafhof in Den Haag? Dat kan! Juist nu de internationale verhoudingen wereldwijd steeds meer onder druk staan, is het van belang te investeren in internationaal recht en samenwerking. Door een werkbezoek aan het ICC krijgt u een beeld van de internationale rechtbanken die verantwoordelijk zijn voor het vervolgen van personen die verdacht worden van de ernstigste misdaden: genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

Doel

Deze leeractiviteit dient tot kennisvergroting over en inzicht in de organisatie van het Internationaal Strafhof en het werken als rechter en officier van justitie in het Internationaal Strafhof. Tevens tot het uitwisselen van ervaringen en het nader kennismaken met beroepsgenoten.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheren, rechters (in opleiding), rechters-commissarissen.
Openbaar Ministerie: advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding), adjunct-officieren van justitie (in opleiding).

Inhoud

Het werkbezoek vindt plaats bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Er wordt een presentatie gegeven over de organisatie van het Internationaal Strafhof en haar mandaat. Voorts gaat u in gesprek met een rechter en een aanklager werkzaam in het Internationale Strafhof. Tenslotte woont u ook een deel van een zitting bij. Er zal gedurende de dag veel gelegenheid zijn tot vragen en u kunt in discussie met professionals die binnen het ICC werken. (Op dit moment is het onzeker of er een rechter beschikbaar is. De contactpersoon bij het Internationaal Strafhof heeft aangegeven dit te zijner tijd te zullen aangeven.)

Bijzonderheden

Deze leeractiviteit staat onder deskundige begeleiding van professionals, werkzaam binnen het Internationale Strafhof.

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 0,00 voor leden OM: € 200,00

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl