Themamiddag Mensenhandel – SSR

Themamiddag Mensenhandel

Op woensdag 14 november 2018 organiseert SSR een studiemiddag over Mensenhandel

Vakgebied(en):
  • Cursuscode: SRZMMHSP
  • Actualiteit

Wegens het succes van eerdere edities en de aanhoudende vraag naar actuele kennis over dit onderwerp organiseert SSR wederom een studiedag over het thema Mensenhandel. Dit jaar zal het hoofdthema “Loverboys” zijn. Er komen verschillende interessante sprekers uit het veld aan het woord. Uiteraard wordt er ook veel gelegenheid geboden voor discussie en het stellen van vragen.

Doel

De middag start met een lunch. Zo leert u direct mensen uit de praktijk kennen en kunt u ervaring uitwisselen vanuit de verschillende invalshoeken. Vervolgens zullen verschillende sprekers een presentatie verzorgen waardoor u op de hoogte raakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mensenhandel. Na de inleidingen volgt een paneldiscussie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Doelgroep

De themamiddag is bestemd voor raadsheren, rechters (in opleiding), stafjuristen, juridisch medewerkers, advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding), adjunct-officieren van justitie (in opleiding) en parketsecretarissen.

Inhoud

Tijdens de studiemiddag komen verschillende sprekers aan het woord. Er wordt ingegaan op vragen als: Hoe kunnen we de (potentiele) slachtoffers beschermen? Welk civiel- en strafrechtelijk instrumentarium kan er worden ingezet bij daders en slachtoffers? Wie kunnen we betrekken bij de aanpak van deze vorm van mensenhandel en bij het herkennen van signalen? Doen we voldoende en zijn we ons voldoende bewust wat we er aan kunnen doen? Tijdens de paneldiscussie bestaat ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Programma themamiddag Mensenhandel

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Bijzonderheden

De themamiddag is toegankelijk voor maximaal 50 personen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst, maar SSR kan een verdeling toepassen wanneer het aantal aanmeldingen per functiegroep wordt overschreden en er meerderen van 1 gerecht of 1 parket zijn aangemeld.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Cursus bewaard
Stuur uw bewaarde cursusssen door

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met uw opleidingscoördinator of met de SSR Servicedesk.

Sluiten