Themamiddag Mensenhandel – SSR

Themamiddag Mensenhandel

De strafbare klant bij jeugdprostitutie

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
 • 8,1
  Waardering
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SRZMMHSP
 • Actualiteit

Wegens het succes van eerdere edities en de aanhoudende vraag naar actuele kennis over dit onderwerp organiseert SSR wederom een studiemiddag over het thema Mensenhandel. Dit jaar zal het hoofdthema ‘De strafbare klant bij jeugdprostitutie’ zijn. Er komen verschillende interessante sprekers uit het veld aan het woord. Uiteraard wordt er ook veel gelegenheid geboden voor discussie en het stellen van vragen.

Doel

De middag start met een lunch. Zo leert u direct mensen uit de praktijk kennen en kunt u ervaring uitwisselen vanuit de verschillende invalshoeken. Vervolgens zullen verschillende sprekers een presentatie verzorgen waardoor u op de hoogte raakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mensenhandel. Na de inleidingen volgt een paneldiscussie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheren, rechters (in opleiding), stafjuristen en juridisch medewerkers.
OM: advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding) en parketsecretarissen.

Inhoud

Tijdens de themamiddag komen verschillende sprekers aan het woord.

Het is ongeveer 5 jaar geleden dat de Valkenburgse zedenzaak in het nieuws kwam. Sindsdien is er nog steeds de discussie wat er gedaan moet worden met de strafbaarstelling van personen die tegen betaling seksuele handelingen verrichten met minderjarigen. Het juridisch kader wordt geschetst. Vanuit de politiek wordt dit onderwerp belicht. Ook wordt er nader ingegaan op de Valkenburgse zedenzaak. Doen we voldoende en zijn we ons voldoende bewust wat we er aan kunnen doen? Tijdens de paneldiscussie bestaat ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Bekijk het programma van deze cursus

Bijzonderheden

De themamiddag is toegankelijk voor maximaal 50 personen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst, maar SSR kan een verdeling toepassen wanneer het aantal aanmeldingen per functiegroep wordt overschreden en er meerderen van 1 gerecht of 1 parket zijn aangemeld.

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.