Jeugdstrafrecht, master – SSR

Jeugdstrafrecht, master

Nadenken over het jeugdstrafrecht

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
 • 3
  NOvA-punten
 • Niveau: Master
 • Aangeboden door: SSR

Hebt u veel ervaring met het behandelen van jeugdstrafrechtelijke zaken? Ervaart u de behoefte om met andere ervaren jeugdrechters jeugdstrafrechtelijke onderwerpen te bediscussiëren? Dan is deze leeractiviteit aan te bevelen. Deze leeractiviteit staat in het teken van het nadenken over het jeugdstrafrecht. Wat vindt u van de huidige wet- en regelgeving? Welke knelpunten ervaart u in de praktijk? Welke jurisprudentie roept vragen bij u op? Bespreek een aantal jeugdstrafrechtelijke onderwerpen met de docent en collega-deelnemers, waardoor u uw inzicht in het jeugdstraf(proces)recht vergroot.

Doel

Het doel van deze cursus is de professionele ontwikkeling van de deelnemers te bevorderen door hen op actieve wijze te laten nadenken over diverse complexe jeugdstrafrechtelijke onderwerpen. Het stimuleren van het denkproces van de deelnemers staat voorop, naast het uitwisselen van ervaringen tussen deelnemers.

Doelgroep

Kinderrechters, raadsheren, officieren van justitie, advocaten-generaal. Juridisch medewerkers, alleen als zij zeer ervaren zijn.

Inhoud

In deze leeractiviteit worden meer abstracte, filosofische en theoretische thema’s aan de orde gesteld, die betrekking hebben op het jeugdstrafrecht.

Het doel van deze bijeenkomst wordt bereikt door een aantal activerende en stimulerende voorbereidingsopdrachten, in combinatie met een contactdag waarin casuïstiek en praktijkproblemen worden besproken. Ook kunnen stellingen aan de deelnemers worden voorgelegd, waarover kan worden gediscussieerd. De kern van deze leeractiviteit is dat de deelnemers niet alleen iets komen ‘halen’, kennis komen consumeren, maar ook iets komen brengen, ervaringen delen met anderen.

Voorkennis

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij veel ervaring heeft met het behandelen van jeugdstrafrechtelijke zaken.

Bijzonderheden

Deze leeractiviteit wordt niet regulier aangeboden. Indien u belangstelling heeft voor deze leeractiviteit, kunt u contact opnemen met SSR om de mogelijkheid van een incompany te bespreken.

Docenten

 • mr. Han Bartels

  Docent

 • mw. mr. Floor Oehlen

  Advocaat

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.