Digitale Module Executie: Wet USB – SSR

Digitale Module Executie: Wet USB

Digitale zelfstudiemodule over de Wet USB

  • 1
    dagdeel
Vakgebied(en):
  • Cursuscode: SXOMBREE
  • Niveau: Basis
  • Aangeboden door: SSR
  • E-learning

Per 1 januari 2020 treedt de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen (Wet USB) in werking. Hierdoor verschuift de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van straffen en maatregelen (die door de rechter of het Openbaar Ministerie zijn opgelegd) van het OM naar de minister van Justitie en Veiligheid.

Wat zijn uw werkzaamheden na invoering van de Wet USB? Weet u welke rol het AICE speelt binnen de executie? Volg deze digitale module en breng uw kennis up to date.

Doel

Na het volgen van deze module hebt u inzicht in welke veranderingen de Wet USB brengt en wat dat betekent voor uw werkzaamheden.

Doelgroep

Deze digitale module is interessant voor alle medewerkers van het Openbaar Ministerie, met name: officier van justitie, advocaat-generaal, parketsecretaris, administratief medewerker.

Inhoud

De invoering van de Wet USB brengt een aantal veranderingen voor het OM met zich mee (het grote ‘loslaten’). Om u hier op voor te bereiden zijn een drietal modules ontwikkeld. Via de link onderaan deze pagina komt u op digitale leeromgeving terecht waar u toegang heeft tot alle modules. De modules zijn interessant voor alle OM’ers. Wel zijn bepaalde modules meer gericht op bepaalde functies binnen het OM. De uitleg over en volgorde van het doorlopen van de modules vindt u in de digitale leeromgeving.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie