Uniting forces against cyber challenges of terrorism, e-lear – SSR

Uniting forces against cyber challenges of terrorism, e-lear

Inzicht in het onderzoek op het gebied van terrorisme en cybercrime

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
 • 3
  EU-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SXRSCYTE
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • E-learning

Het gebruik van cyberspace voor terroristische activiteiten en verschillende vormen van misdrijven creëren een complexe omgeving en uitdagingen voor autoriteiten die zich bezighouden met misdaadonderzoek. De steeds veranderende technologie en technische ontwikkelingen op het gebied van communicatiemiddelen en versleuteling van die communicatie zijn enkele uitdagingen waar men in verschillende landen dagelijks tegenaan loopt. Voeg daarbij de aard van de dreiging, de locatie van de plaats delict, de anonimiteit van het wereldwijde web, het grensoverschrijdende aspect van de misdrijven en de complexiteit van procedures, complexe wetten en tijdrovende informatie-uitwisseling en er ontstaat een wirwar/cocktail van vertragende omstandigheden.

Doel

Deze module heeft als doel om inzichtelijk te maken wat er allemaal komt kijken bij een goed en gedegen onderzoek op het gebied van terrorisme en cybercrime.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheren, rechters (in opleiding), stafjuristen en juridisch medewerkers.
OM: advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding) en parketsecretarissen.

Inhoud

Dit e-book bevat interviews, video’s van de conferentie, de presentaties van de sprekers op de conferentie en de conclusies van de conferentie. De presentaties weerspiegelen de situatie op het moment van de conferentie.

Bijzonderheden

Deze cursus maakt onderdeel uit van het cursusaanbod op het gebied van cyber-crime.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie