TBS – e-learning – SSR
Cursussen / Strafrecht / Straffen en maatregelen / TBS – e-learning

TBS – e-learning

Vier digitale modules over de TBS als maatregel

TBS is een enorm complex vakgebied en staat al enige tijd onder druk in de maatschappij. Om TBS-zaken meer weloverwogen en vanuit een breder perspectief te kunnen behandelen, zijn deze e-learningmodules ontwikkeld.

Vergroot je kennis over de TBS als maatregel door deze vier digitale modules door te nemen.

  • TBS – oplegging
  • TBS – oplegging bij weigerende observandi
  • TBS – oplegging bij vreemdelingen
  • TBS – verlenging

Doel

Na het doornemen van de vier modules beschik je over basiskennis van en inzicht in juridische aspecten die betrekking hebben op de TBS als sanctie, die in een strafzaak kan worden opgelegd of kan worden verlengd.

Doelgroep

Deze e-learning is waardevol voor:

Rechtspraak: Raadsheren, rechters, stafjuristen en juridisch medewerkers

Openbaar Ministerie: Advocaten-Generaal, officieren van justitie, adjunct-officieren van justitie, beleidsmedewerkers en beoordelaars

Inhoud

In iedere module wordt een aantal vragen aan je voorgelegd. Na het beantwoorden van de vragen, lees je in de toelichting aanvullende informatie over het specifieke onderwerp waarop de vraag betrekking heeft. In de vraag en in de uitleg wordt doorverwezen naar wetsartikelen, jurisprudentie en literatuur.

Aan de hand van deze modules maak je kennis met de beschreven onderwerpen. Deze e-learning biedt dus enkel een introductie. Het is geen vervanging van de klassikale cursussen over TBS (zie aanbevelingen onderaan de pagina). Tijdens deze cursusdagen worden de onderwerpen verder uitgediept en bediscussieerd.

Je kunt de e-learningmodules bekijken op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien kun je een gedeelte van de modules doornemen en later verder gaan waar je gebleven was.

Het doornemen van de e-learningmodules is kosteloos voor medewerkers bij het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie