Meillo-lezing 2017 – SSR

Meillo-lezing 2017

Meillo-lezing 2017 over passie voor de waarheid

  • 5
    oktober
  • Locatie: De Rode Hoed
  • Tijden: 15:30 t/m 19:00
  • Type: Evenement

Op 5 oktober staat de passie voor de waarheid centraal tijdens de door SSR georganiseerde Meillo-lezing 2017. In een tijd waar termen als werkelijkheid en waarheid steeds makkelijker vervangen door meningen en misleidende feiten is het bewaken en uitdragen van de waarheid belangrijker dan ooit. Dr. Pearl Dykstra, hoogleraar Empirische Sociologie en wetenschappelijk adviseur van het cabinet van de Europese Commissie verdedigt de waarheid en is één van de sprekers tijdens de 7e Meillo-lezing. Twee andere sprekers worden op korte termijn bekendgemaakt.

Mr. Eva Meillo prijs

Jaarlijks wordt de mr. Eva Meillo prijs uitgereikt tijdens de lezing. De Mr. Eva Meillo stichting vraagt door de toekenning van de prijs aandacht voor een project dat de verbondenheid van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie met de samenleving aantoont. Of voor een persoon/groep die door een journalistieke uiting het werk van het Openbaar Ministerie inzichtelijk maakt. Een verslag van de Meillo-lezing van 2016 leest u hier.

Achtergrond

In 2011 is de Meillo-lezing door SSR in het leven geroepen rondom het centrale thema ‘Passie voor het recht’. De lezing is vernoemd naar mr. Eva Meillo, een voormalig raio en een gepassioneerd officier van justitie die in 2008 overleed. SSR vraagt met deze jaarlijkse lezing aandacht van het brede publiek voor de betekenis van de ‘passie en gedrevenheid voor het recht’, die veel magistraten en andere hoeders van het recht elke dag weer weten op te brengen.

Aanmelden Meillo-lezing

Iedereen die geïnteresseerd is in recht en rechtspraak is op 5 oktober 2017 welkom van 15.30 – 19.00 uur in de Rode Hoed te Amsterdam. Aanmelden voor de SSR Meillo-lezing is mogelijk via events@ssr.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Back to overview