Peter Hijgenaar – SSR

“Verandering is de enige constante factor. Een professionele coach richt zich op het creëren van bewustzijn en verantwoordelijkheid! Leren van de ervaring, bewust keuzes maken en in actie komen, daar gaat het om.”

Peter Hijgenaar, coach SSRPeter Hijgenaar zet als eigenaar van Clearviews zijn passie en energie in om organisaties en de mensen die daar werken effectiever te laten functioneren. Hij begeleidt directie en management in het realiseren van duurzame (cultuur) verandering, door advies en implementatie in de organisatie te combineren. Zijn kernwaarden respect, moed en liefde, dragen bij aan zijn professionele, confronterende en resultaatgerichte aanpak. Hij hanteert een positieve en waarderende benadering en zet de kwaliteiten van ieder individu en organisatie centraal. Door aandacht te hebben voor wat kan zijn, in plaats van wat niet goed gaat ontstaat een natuurlijke open en vertrouwelijke sfeer die energie geeft en leidt tot resultaat.

Peter weet mensen te inspireren en in beweging te brengen door een speelse en tegelijkertijd praktische benadering. Hij coached op doeltreffende wijze, waarin “ervaren” centraal staat. Door te ervaren krijg je de kans nieuwe overtuigingen en nieuw gedrag aan te leren en te gebruiken. Hierdoor wordt de kans op terugval aanmerkelijk verkleind en is het resultaat blijvend.

Coachen is werken aan jezelf. Middels reflectie, visualisatie, confrontatie en waardering gaan we samen op zoek naar de essentie van de vraag. We komen tot de kern op een plezierige en positieve wijze en zien gaandeweg wel wat we tegenkomen. Niets is wat het lijkt. We respecteren elkaar en de grenzen die we stellen. We werken vanuit vertrouwen en confidentialiteit. Er bestaan geen belemmeringen met betrekking tot het soort vragen dat in een coaching sessie aan bod komt.

Over Peter Hijgenaar

Na een uitgebreide carrière in sales en management heeft Peter gewerkt bij IBM Nederland als Management Development Leader Benelux. In deze rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de cultuur en het leiderschap van IBM in de Benelux. Sinds 2008 werkt hij zelfstandig en heeft verschillende projecten en interventies gedaan binnen de Politie en Studiecentrum Rechtspleging (SSR). Tevens is hij bekend met de cultuur van ZM en OM en werkt daarnaast voor het bedrijfsleven.

In 2005 certificeerde Peter zich als CPCC bij The Coaches Training Institute. Als executive coach geeft hij naast zijn werk als organisatie adviseur coaching training voor leidinggevenden die betere resultaten willen halen in (persoonlijk) leiderschap, communicatie, beïnvloeding en verandermanagement.