Roelanda Nijmeijer – SSR

“You can’t change the wind, but you can adjust the sails!”

Portret Roelanda Nijmeijer, coach SSRRoelanda Nijmeijer werkt als adviseur professionalisering bij het Graafschap College in Doetinchem. Daarvoor werkte zij bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en was verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod Permanente Educatie voor ZM en OM en leidinggevende van een team van cursusmanagers en productgroepassistenten.

Achtergrond Roelanda Nijmeijer

Na haar studie rechten heeft Roelanda gewerkt bij een adviesbureau en als leidinggevende bij verschillende gemeenten. In 2000 maakte zij de overstap maar de “boeiende wereld van de rechtspraak”. Voor haar komst naar SSR in 2006, werkte zij als sectormanager kanton bij de rechtbank Arnhem en teamleider overtredingen/Mulder bij het Utrechtse parket.

Als coachend leidinggevende vindt zij het steeds weer een uitdaging om de ambities en kwaliteiten van de medewerkers te verbinden met de doelstellingen van de organisatie. Door de jaren heen volgde zij verschillende (management)opleidingen en trainingen op het gebied van leiderschaps-, talent- en organisatieontwikkeling. Haar natuurlijke nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt in hun doen en laten gecombineerd met haar wens “iets voor anderen te willen en kunnen betekenen” door het inzetten van haar eigen ervaring als leidinggevende, coachee en mens, inspireerde haar tot het volgen van de coachopleiding bij InterCoach en vervolgens de beroepsopleiding tot loopbaanadviseur bij VistaNova.

Werkwijze

Haar eigen ervaring leert dat veel coachvragen gaan over het kunnen beïnvloeden van eigen gedrag. Wat is effectief? Hoe kom en blijf je in je persoonlijke kracht? Hoe stuur je je eigen loopbaan? Roelanda verleent graag ondersteuning bij de zoektocht naar mogelijkheden en antwoorden. Niet door pasklare oplossingen aan te reiken, maar door te spiegelen en vragen te stellen.

Managers, secretarissen, adviseurs, medewerkers en ieder ander met een loopbaan- of coachvraag kan bij Roelanda terecht. Na een oriënterend gesprek wordt samen bepaald of een coachtraject wordt gestart. Een ‘goede klik’ is een absolute voorwaarde voor een geslaagd coachtraject.

koersinwerk@gmail.com